Vestiging voorlopig voorkeursrecht (Rozenstraat 19 Veenendaal)

Logo Veenendaal

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 26 januari 2021, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, heeft besloten, gronden gelegen aan de Rozenstraat 19 in Veenendaal voorlopig aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. Aangewezen zijn gronden die op dit moment bedrijfsmatig worden gebruikt en waar een vorm van wonen aan wordt toegedacht.

 

Gevolgen

De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding van het besluit de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

 

Ter inzage

De eigenaar en beperkt gerechtigde van deze percelen ontvangen ieder afzonderlijk, per aangetekende brief, bericht over de inhoud van dit besluit en de gevolgen hiervan. Het besluit met de kaart en de lijst van voorlopig aangewezen gronden en het raadsvoorstel, ligt gedurende zes weken, van 28 januari tot en met 10 maart 2021, tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis van Veenendaal, Raadhuisplein 1 in Veenendaal. In het kader van de maatregelen in verband met het Covid-2019-virus kan het inzien van de stukken uitsluitend op afspraak, op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken met 0318 538 480. 

 

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de voorlopige aanwijzing van de percelen te bestendigen. Op grond van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om gedurende een termijn van vier weken, ingaande op 28 januari 2021 en eindigende op 24 februari 2021, hun zienswijzen over het raadsvoorstel schriftelijk, danwel mondeling, naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Veenendaal, afdeling Programma’s en Projecten ter attentie van de heer J. Feskens, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Mondeling kunnen belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken aan de raad via de heer J. Feskens. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0318-538 538.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Naast het indienen van zienswijzen bij de raad kunnen belanghebbenden ook rechtstreeks bezwaar maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, bij het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

 

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

1. De naam en adres van de indiener;

2. De dagtekening;

3. Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

4. De gronden van het bezwaar.

 

Het bezwaarschrift kan tot en met 10 maart 2021 aan het college van de gemeente Veenendaal, afdeling Programma’s en Projecten ter attentie van de heer J. Feskens, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, worden gezonden.

 

Indien de gemeenteraad het besluit van het college van burgemeester en wethouders bestendigt in een raadsbesluit, kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht eveneens bezwaar (en eventueel beroep) maken tegen het raadsbesluit. Indien belanghebbenden er voor kiezen om nu reeds bezwaar te maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, dan wordt dat bezwaarschrift ingevolge artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als tevens te zijn ingediend tegen het raadsbesluit. Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Veenendaal

27 januari 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal

 

Naar boven