Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 1 oktober 2021, nr. VO/29506872, houdende wijziging van de Regeling aanvullende bekostiging strategisch personeelsbeleid, begeleiding en verzuim vo in verband met het vaststellen van nieuwe bedragen per leerling voor het kalenderjaar 2021

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op artikel 82, eerste lid, van de Wet op het voortgezet onderwijs en artikel 2.2.3, derde lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4 van de Regeling aanvullende bekostiging strategisch personeelsbeleid, begeleiding en verzuim vo wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. In onderdeel a wordt ‘€ 795,06’ vervangen door ‘€ 797,44’.

  • 2. In onderdeel b wordt ‘€ 21,00’ vervangen door ‘€ 21,67’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Algemeen

Met deze wijzigingsregeling wordt de Regeling aanvullende bekostiging strategisch personeelsbeleid, begeleiding en verzuim vo (hierna: de regeling) aangepast. De regeling wordt aangepast als gevolg van de bijdrage die het kabinet in 2021 beschikbaar heeft gesteld voor loonontwikkeling en de definitieve leerlingentelling van 1 oktober 2020.

Artikelsgewijs

Artikel I

Het kabinet heeft voor de regeling in 2021 een bijdrage voor loonontwikkeling beschikbaar gesteld van € 2,7 miljoen. De loonontwikkeling is alleen van toepassing op het deel van het bedrag dat is bedoeld voor het verbeteren van strategisch personeelsbeleid, de begeleiding van startende leraren en schoolleiders en verzuim. Als gevolg van deze bijdrage worden de bedragen per leerling, zoals vermeld in artikel 4, onderdelen a en b, van de regeling opgehoogd tot respectievelijk € 797,44 en € 21,67. In het bedrag van € 797,44 is een bedrag van € 701,16 opgenomen in het kader van de uitvoering van het Nationaal Programma Onderwijs.

Artikel II

De genoemde ophoging van het bedrag per leerling ziet op de bekostiging die voor het hele kalenderjaar 2021 wordt verstrekt. Het bevoegd gezag van een school zal hierdoor een hoger bedrag ontvangen.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven