Voorontwerp bestemmingsplan ‘van Zomerenlaan’

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 29 september 2021 t/m dinsdag 10 november 2021 voor een ieder ter inzage ligt:

Het voorontwerpbestemmingsplan ’van Zomerenlaan’ evenals de daarop betrekking hebbende stukken.

(identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2020195)

 

Het plangebied (4205) betreft het gebied ter plaatse van de gesloopte woningen aan de Van Zomerenlaan en de Dirck Franckenzoon Pauwstraat. Een gebied in de wijk Haarwijk waar gesloopte woonwijk vervangen word door een nieuwe woonwijk.

 

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • 1.

    Noordzijde: woningen en het openbare basisschool Anne Frank.

  • 2.

    Oostzijde: woningen en daarachter het wijkcentrum Rozenobel.

  • 3.

    Zuidzijde: woningen.

  • 4.

    Westzijde: woningen met daarachter industrie en het Merwedekanaal.

 

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de W.F. Emckstraat. Aan de oostzijde vormt de Van Zomerenlaan de grens van het plangebied. Aan de westzijde vormen de woningen aan de westzijde van de Dirck Franckenszoon Pauwstraat de grens van het plangebied. De achtertuinen van de woningen aan de Marinus Spronklaanvormen de zuidelijke grens van het plangebied. Het plangebied is circa 15 ha groot.

Het bestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van 76 woningen met bijbehorende privé en openbare verblijfruimte mogelijk te maken.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het voorontwerp bestemmingsplan kan tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

 

Inspraakreacties

Met ingang van woensdag 29 september 2021 tot en met dinsdag 10 november 2012 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie kunt u contact opnemen met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183. Wilt u nadere informatie over het bestemmingsplan? Neemt u dan ook contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183.

 

Informatie avond

Ondersteunend aan deze terinzagelegging wordt op 26 oktober een informatieavond gehouden. Gedurende deze bijeenkomst wordt er toelichting op het bestemmingsplan gegeven en kunnen er vragen worden gesteld. De informatie avond begint om 19:00 en duurt tot 21:00. De bijeenkomst wordt gehouden in het stadhuis, zaal 6.

 

Gorinchem 28 september 2021

[Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling Gorinchem,

Namens deze:

E. Smith

Naar boven