Beter Benutten Bestaande 380 kV Krimpen aan den IJssel- Geertruidenberg

Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbesluiten

Van vrijdag 1 oktober tot en met donderdag 11 november 2021 liggen de ontwerpbesluiten ter inzage voor Beter Benutten Bestaande 380 kV Krimpen aan den IJssel- Geertruidenberg. In deze periode kunt u hierop reageren.

Waarom is dit project nodig?

De huidige capaciteit van de hoogspanningsverbinding tussen Krimpen aan den IJssel-Geertruidenberg is niet meer toereikend. In Nederland wordt steeds meer elektriciteit verbruikt. Bovendien ontstaan er als gevolg van de toename van zonne-energie en windenergie ook meer pieken in het elektriciteitstransport. TenneT, de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet, werkt aan de vergroting van de transportcapaciteit van 3 naar 4 kA (kilo Ampere), door het vervangen van de geleiders. Dit wordt gecombineerd met groot onderhoud aan de verbinding (waar nodig vervangen van staalprofielen, bouten en moeren en schilderwerk).

Digitale informatiebijeenkomsten

Normaal gesproken worden fysieke inloopbijeenkomsten georganiseerd. Vanwege het coronavirus organiseert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in samenwerking met TenneT twee digitale informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u informatie over de werkzaamheden die uitgevoerd worden, de effecten van de werkzaamheden op de omgeving, de planning en de rijkscoördinatieprocedure. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De digitale informatiebijeenkomsten zijn op:

  • Dinsdag 12 oktober van 19–21.00 u

  • Donderdag 14 oktober van 19–21.00 u

U kunt zich op de website van Bureau energieprojecten www.rvo.nl/Krimpen-ad-IJssel-Geertruidenberg aanmelden voor één van de digitale informatiebijeenkomsten. Na aanmelding ontvangt u uw link voor deelname. Wij stellen het op prijs als u uw vragen van tevoren doorgeeft.

Wilt u reageren?

U kunt van vrijdag 1 oktober tot en met donderdag 11 november 2021 reageren op de ontwerpbesluiten. Dit heet het indienen van een zienswijze.

In deze periode kunt u ook de documenten met informatie over de ontwerpbesluiten bekijken op www.rvo.nl/Krimpen-ad-IJssel-Geertruidenberg

Op papier kunt u de documenten tijdens openingstijden bekijken in het Gemeentekantoor van Sliedrecht, Industrieweg 11, 3361 HJ Sliedrecht. In verband met de coronamaatregelen kunt u op deze locatie alleen op afspraak de documenten inzien. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 0184- 495999.

U kunt op drie manieren reageren. U ontvangt een ontvangstbevestiging.

Wilt u uw brief ondertekenen en uw adres vermelden? Dan kunnen wij u per brief een ontvangstbevestiging sturen.

  • Telefonisch op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur via telefoonnummer 070 379 89 79.

Wat is het vervolg?

De ontvangen reacties worden bekeken bij het nemen van de definitieve besluiten. Wanneer u niet reageert op de ontwerpbesluiten, kunt u later alleen reageren op de definitieve besluiten als deze tegen uw belangen ingaan.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Beter Benutten Bestaande 380 kV Krimpen aan den IJssel- Geertruidenberg en alle bijbehorende stukken vindt u op www.rvo.nl/Krimpen-ad-IJssel-Geertruidenberg Heeft u vragen over de procedure? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79. Of stel uw vragen tijdens de online informatiebijeenkomst.

Naar boven