Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 21 september 2021, nr. 3530275, Directoraat-generaal Politie en Veiligheidsregio’s/Programma Politiepersoneel, tot wijziging van de Regeling tegemoetkoming rechtskundige hulp politie in verband met de aanpassing van het bedrag aan de prijsontwikkeling

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 2, vijfde lid, van de Regeling tegemoetkoming rechtskundige hulp politie;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 2, derde lid, van de Regeling tegemoetkoming rechtskundige hulp politie wordt ‘€ 166,52’ vervangen door: € 169,35.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2021.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Artikel I

Regeling tegemoetkoming rechtskundige hulp politie

Artikel 2, derde lid, van de Regeling tegemoetkoming rechtskundige hulp politie vermeldt het maximale uurtarief dat geldt voor de vergoeding bedoeld in het eerste lid, onderdeel b en c, van datzelfde artikel. Dit maximale uurtarief geldt wanneer het bevoegd gezag voor de tegemoetkoming een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten voor de toevoeging van rechtskundige hulp als bedoeld in het eerste lid, onderdeel a, van artikel 2. Dit maximumtarief is in 2008 vastgesteld op € 150 en wordt sindsdien, overeenkomstig artikel 2, vijfde lid, jaarlijks geïndexeerd aan de hand van de prijsindex voor rechtskundige diensten van het Centraal Bureau voor de Statistiek van het voorgaande jaar.

Voor de indexatie per 1 oktober 2021 wordt de jaarmutatie van het CBS van 2020 gebruikt betreffende "69101A Rechtskundige diensten, advocatuur”. De jaarmutatie van dit cijfer is 1,7. Hierdoor luidt het nieuwe bedrag per 1 oktober 2021 € 169,35 per uur.

De wijziging van het bedrag is in overeenstemming met de politievakorganisaties tot stand gekomen.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven