Onttrekking aan de openbaarheid van het gebied tussen Restaurant de Grote Wielen en het vaarwater Alddeel

Logo Leeuwarden

 

Burgemeester en wethouder van Leeuwarden zijn van plan de gemeenteraad voor te stellen om het gebied tussen Restaurant de Grote Wielen en het vaarwater Alddeel aan de openbaarheid te onttrekken. Van donderdag 30 september 2021 tot en met woensdag 10 november 2021 ligt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ter inzage.

Plannen

De eigenaar van Survivalvereniging Leeuwarden heeft het college verzocht om het gebied tussen restaurant de Grote Wielen en het vaarwater Alddeel aan de openbaarheid te onttrekken. Het terrein wordt al sinds eind jaren negentig gebruikt door Survivalvereniging Leeuwarden.

In het hele gebied dat gebruikt wordt door Survivalvereniging Leeuwarden staan diverse toestellen en zijn materialen. Het is van belang dat de toestellen gebruikt worden onder deskundige begeleiding. Echter doordat het gebied openbaar toegankelijk is, kan een ieder gebruik maken van dit terrein zonder goed toezicht. Hierdoor zijn het terrein en de aanwezige toestellen ook gevoelig voor vandalisme.

Om deze reden wordt het gebied tussen Restaurant de Grote Wielen en het vaarwater Alddeel, inclusief de daar aanwezige wegen en paden, kadastraal aangeduid als: Sectie L met nummer 66, ,67, 68, 76, 1756, 1757, 1820, 1821, 1951, 1952 en 2076 onttrokken aan de openbaarheid.

Het gebied is daarmee niet meer toegankelijk voor andere recreanten.

Inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken kunt u inzien:

• in het gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

• schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

o onttrekking gebied tussen restaurant de Grote Wielen en vaarwater Alddeel

o waarom u een zienswijze indient

o de datum

o uw naam en adres

o uw handtekening

• mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven