Besluit van het Instituut Mijnbouwschade Groningen van 9 september 2021, houdende wijziging van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging van het Instituut Mijnbouwschade Groningen in verband met het bieden van oplossingen in vastgelopen situaties en het bieden van hulp in bijzondere situaties

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen,

Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 2a van het Tijdelijk besluit mandaat, volmacht en machtiging IMG vastgelopen situaties en artikel 3 van het Tijdelijk besluit mandaat, volmacht en machtiging IMG voor hulp in bijzondere situaties;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4 van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging van het Instituut Mijnbouwschade Groningen wordt als volgt gewijzigd:

1. Na het eerste lid worden, onder vernummering van het tweede en derde lid tot vierde en vijfde lid, twee leden ingevoegd luidende:

  • 2. Aan het bestuur wordt, ieder voor zich, ondermandaat en machtiging verleend voor het nemen van besluiten en het verrichten van overige handelingen, in verband met de in het Tijdelijk besluit mandaat, volmacht en machtiging IMG vastgelopen situaties bedoelde aangelegenheden.

  • 3. Aan het bestuur wordt, ieder voor zich, ondermandaat en machtiging verleend voor het nemen van besluiten en het verrichten van overige handelingen, in verband met de in het Tijdelijk besluit mandaat, volmacht en machtiging IMG voor hulp in bijzondere situaties bedoelde aangelegenheden.

2. In het vierde lid (nieuw) wordt na ‘bedoeld in het eerste lid,’ ingevoegd ‘en de verlening van ondermandaat, bedoeld in het tweede en derde lid,’.

3. Het vijfde lid (nieuw) komt te luiden:

  • 5. In geval van kortdurende, tijdelijke afwezigheid van het bestuur danwel het bestuurslid dat met de betreffende aangelegenheid is belast, gaan de in het eerste tot en met derde lid van dit artikel bedoelde bevoegdheden, op verzoek van het bestuur, tijdens de afwezigheid over op de afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling en de onder hem ressorterende teammanagers of medewerkers.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2021.

Dit besluit wordt in de Staatscourant geplaatst.

Groningen, 9 september 2021

S.C.J.J. Kortmann Voorzitter, tevens bestuurslid Instituut Mijnbouwschade Groningen

M.Tj. Bouwes Bestuurslid Instituut Mijnbouwschade Groningen

E. Giebels Bestuurslid Instituut Mijnbouwschade Groningen

J.C. de Pagter Bestuurslid Instituut Mijnbouwschade Groningen

Naar boven