Besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 29 september 2021, nr. 2021-0000039569, tot wijziging van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen in verband met de uitvoering van de Regeling specifieke uitkering tweede tranche voor huisvesting aandachtsgroepen

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,

Besluit:

ARTIKEL I

In Bijlage 1 van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van het laatste onderdeel een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • Regeling specifieke uitkering tweede tranche voor huisvesting aandachtsgroepen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna: RVO) gaat de Regeling specifieke uitkering tweede tranche voor huisvesting aandachtsgroepen uitvoeren. Met deze wijziging van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen wordt het daartoe benodigde mandaat verstrekt aan de algemeen directeur RVO.

Dit betekent onder meer dat RVO de aanvragen van gemeenten verzamelt via het door RVO opgestelde aanvraagformulier, de aanvragen beoordeelt en besluiten neemt over het verlenen en vaststellen van de specifieke uitkeringen.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Naar boven