Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 15 september 2021, nr. WJZ/ 21209640, oudende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 in verband met enkele organisatorische wijzigingen

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 10:3, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie, bedrijfsvoering en informatiesystemen rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 6, onderdeel t, wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van subonderdeel 2 door een puntkomma, een subonderdeel toegevoegd, luidende:

  • 3°. het opzeggen van een arbeidsovereenkomst om een dringende reden als bedoeld in artikel 7:677, eerste lid, van het Burgerlijk Wetboek.

B

Artikel 10, onderdeel f, vervalt, onder vervanging van de puntkomma aan het slot van onderdeel e door een punt.

C

De Bijlage Organisatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan paragraaf III, onderdeel E, tweede lid, wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel n door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • o. het versterken van de economische veiligheid in Nederland en het versterken van de Europese economisch-strategische autonomie, in het bijzonder door de uitvoering van het stelsel van investeringstoetsen, met uitzondering van de uitvoering van de artikelen 86f van de Elektriciteitswet en 66e van de Gaswet.

2. Paragraaf V wordt als volgt gewijzigd:

a. Aan onderdeel B, tweede lid, wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel f door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

g. het zorg dragen voor beleid met betrekking tot het Nationaal Groeifonds en het voorbereiden van de besluitvorming van de Minister over projectvoorstellen.

b. Aan onderdeel D, tweede lid, wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. het ondersteunen van de Chief Economist bij het uitvoeren van het beleid en de effectuering van de besluitvorming van de Minister met betrekking tot de toekenning van middelen uit het Nationaal Groeifonds, inclusief de monitoring en evaluatie van projecten.

3. In paragraaf VI, eerste lid, wordt ‘een directeur’ vervangen door ‘twee directeuren, die ieder voor zich optreden als ‘directeur Bedrijfsvoering’’.

ARTIKEL II

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

  • 2. Artikel I, onderdeel C, eerste lid, werkt terug tot en met 1 november 2020.

  • 3. Artikel I, onderdeel C, derde lid, werkt terug tot en met 1 juli 2021.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 15 september 2021

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, S.A. Blok

Een belanghebbende kan tegen dit besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift wordt ondertekend door de indiener en bevat: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit, bijvoorbeeld door vermelding van het nummer en datum of door bijvoeging van een kopie van het besluit alsmede de gronden van het bezwaar.

Naar boven