Besluit vaststelling saneringsplan West-Nederland Zuid – Fase 2

BEKENDMAKING

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat zij bij besluit van 20 september 2021, kenmerk IenW/BSK-2021/244651, met toepassing van artikel 11.60, eerste lid, van de Wet milieubeheer het saneringsplan West-Nederland Zuid, fase 2 heeft vastgesteld.

Het plan heeft betrekking op diverse wegvakken van de A13, A16, A20, A29, N3, N11 en N44 in de provincie Zuid-Holland.

Het saneringsplan bevat de maatregelen die in aanmerking komen om de geluidsbelasting vanwege de desbetreffende wegen bij volledige benutting van de geluidproductieplafonds op de gevel van de saneringsobjecten zoveel mogelijk te beperken tot de streefwaarde van 60 dB. De saneringsobjecten liggen in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Delft, Dordrecht, Leidschendam-Voorburg, Hoeksche Waard, Maassluis, Midden Delfland, Papendrecht, Rotterdam en Wassenaar.

Met het besluit wordt met toepassing van artikel 11.63, eerste lid, en artikel 11.28, eerste lid, van de Wet milieubeheer, een aantal geluidproductieplafonds verlaagd op referentiepunten langs de genoemde wegen. De geluidproductieplafonds worden met het effect van de in het saneringsplan opgenomen maatregelen verlaagd.

Aanleiding

Ingevolge artikel 11.56 van de Wet milieubeheer moet de beheerder van een weg waarvoor geluidproductieplafonds gelden vóór 31 december 2023 de Minister verzoeken een saneringsplan vast te stellen. Een dergelijk verzoek is door Rijkswaterstaat ingediend voor wegvakken van de A13, A16, A20, A29, N3, N11 en N44 in de provincie Zuid-Holland. Het verzoek is ingediend in het kader van het Meerjarenprogramma Geluidssanering (MJPG) van Rijkswaterstaat.

Terinzagelegging

Het besluit met de bijbehorende stukken ligt vanaf de eerste werkdag na publicatie in de Staatscourant (op vrijdag 24 september 2021) voor 6 weken ter inzage bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai (Steinhagenseweg 2d te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai (0348 - 487450).

U kunt de stukken ook digitaal inzien via: www.bsv.nu/mjpg-rijkswegen.

Hier kunt u ook meer informatie terugvinden met betrekking tot de achtergronden van het besluit.

Rechtsmiddelen

Binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;

  • d. een opgave van redenen waarom men zich niet met het besluit kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het beroep zich richt.

Voor de behandeling van een beroepschrift wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Het niet-voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het beroepschrift.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot het Bureau Sanering Verkeerslawaai, telefonisch bereikbaar via het hierboven vermelde nummer.

Meer informatie over de (hoogte van) geluidproductieplafonds is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/mjpg.

Naar boven