Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 10 september 2021, kenmerk 3248449-1014637-GMT, houdende wijziging Regeling maximumprijzen geneesmiddelen in verband met tussentijdse wijziging van de bijlage

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 2 van de Wet geneesmiddelenprijzen;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage behorende bij artikel 1 van de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen wordt als volgt gewijzigd:

1. In de rij houdende registratienummer EU/1/13/839/005 met artikelnaam ICLUSIG TABLET FILMOMHULD 15MG in de productgroep PONATINIB-15-MG-TABLET wordt de maximumprijs van 109,837785 vervangen door 129,742785.

2. Na de rij houdende registratienummer 14123 met artikelnaam BERODUAL CFKVR AEROSOL SPUITBUS 200DO + INHALATOR in de productgroep FENOTEROL-.05-MG-AEROSOL-IPRATROPIUM BROMIDE-.02-MG-AEROSOL worden twee rijen ingevoegd:

25458

FENTANYL HAMELN INJVLST 50MCG/ML AMPUL 10ML

FENTANYL-.05-MG/ML-INJ.VLOEISTOF AMPUL

0,200526

ML

25458

FENTANYL HAMELN INJVLST 50MCG/ML AMPUL 2ML

FENTANYL-.05-MG/ML-INJ.VLOEISTOF AMPUL

0,200526

ML

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2021.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, P. Blokhuis

TOELICHTING

1. Inhoud regeling

Op grond van de Wet geneesmiddelenprijzen (Wgp) zijn bij ministeriële regeling maximumprijzen voor geneesmiddelen vastgesteld. De onderhavige regeling betreft een correctie van de bijlage bij de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen (Rmg), zoals vastgesteld bij regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, houdende wijziging van de bijlage bij de Rmg in verband met het actualiseren van de maximumprijzen voor geneesmiddelen (Stcrt. 2021, 39168). Met die wijziging, die op 1 oktober 2021 in werking treedt, zijn de maximumprijzen voor de 49e keer geactualiseerd.

Voor één geneesmiddel is de maximumprijs gewijzigd. Op de voorgenomen maximumprijs had de Tijdelijke beleidsregel maximumprijzen geneesmiddelen 2021 toegepast moeten worden, zodat de hogere maximumprijs uit de 48e herijking zou blijven gelden. Dat is niet gebeurd. Deze correctie herstelt dat.

Tevens is voor twee producten bij de 48e herijking een verzoek gehonoreerd op de Tijdelijke beleidsregel maximumprijzen geneesmiddelen 2021. Vanwege een naamswijziging van de producten is de voortzetting van de begunstigende beschikking niet correct toegepast in de 49e herijking. Deze regeling corrigeert dat.

2. Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op 1 oktober 2021, gelijktijdig met de inwerkingtreding van de eerder vastgestelde bijlage bij de regeling (Stcrt. 2021, 39168). Ingevolge het kabinetsbeleid op het gebied van vaste verandermomenten, treedt een ministeriële regeling in werking op een van de vier vaste momenten in het jaar en wordt de regeling ten minste twee maanden daarvoor gepubliceerd. Hierop kunnen uitzonderingen worden gemaakt, onder meer indien sprake is van reparatieregelgeving. Omdat hiervan in dit geval sprake is, wordt afgeweken van het beleid op het gebied van de vaste verandermomenten.

3. Beroepsmogelijkheid

Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij deze regeling kan daartegen binnen zes weken na de dag waarop deze regeling tot wijziging van de Rmg in de Staatscourant is geplaatst, beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), te Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten de naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroep berust.

Van de indiener van een beroepschrift wordt griffierecht geheven. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen wordt door de griffie van het CBb verstrekt.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, P. Blokhuis

Naar boven