Gemeente West Betuwe – ontwerpbestemmingsplan – hogere grenswaarde geluid en besluit vormvrije m.e.r. beoordeling – Achterweg ong., Rumpt

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c Wet Geluidhinder bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Achterweg ong. te Rumpt’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid met ingang van donderdag 28 januari 2021 voor zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

Het plangebied betreft een onbebouwd agrarisch perceel aan de oostzijde van Rumpt. Het gebied wordt omsloten door de wegen Achtermonde, Achterweg en Kerkweg. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisatie van 33 woningen.

Besluit vormvrije m.e.r. - beoordeling

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat zij een besluit hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r. beoordeling voor de voorgenomen woningbouwontwikkeling. In de verdere procedure van het bestemmingsplan kan worden volstaan met de uitkomsten van de vormvrije m.e.r.-beoordeling in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling komt naar voren dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden en volstaan kan worden met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Hogere grenswaarde geluid

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat door het wegverkeer op de Kerkweg op de randen van de bouwvlakken 8 en 10 (3 nieuwe woningen) grenzend aan de Kerkweg de voorkeursgrenswaarde van 48 dB met wordt overschreden. Het bevoegd gezag kan hiervoor een hogere geluidsgrenswaarde verlenen. Ten behoeve van het bestemmingsplan heeft het college besloten de volgende waarden als hoogst toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen; 50 dB voor bouwvlak 8 en 51 dB voor bouwvlak 10. Dit volgens artikel 83 van de Wet geluidhinder, in samenhang met artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarde geluid liggen met de daarbij behorende stukken vanaf donderdag 28 januari 2021 tot en met woensdag10 maart 2021 ter inzage in het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt de ODR via telefoonnummer (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. In verband met het coronavirus heeft de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden, meer informatie hierover vindt u op: www.westbetuwe.nl/coronavirus.

De planstukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het

plan-identificatienummer: NL.IMRO.1960.BPachterwegong-ON01.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde?

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 10 maart 2021) kan een ieder een

schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar het college van B&W van West Betuwe,

Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe.

 

Naar boven