Gemeente Heusden - Vaststelling 7e herziening exploitatieplan Geerpark Vlijmen

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2020 de 7e herziening van het exploitatieplan Geerpark heeft vastgesteld.

De 7e herziening van het exploitatieplan Geerpark bevat zowel structurele als niet-structurele wijzigingen. De niet-structurele wijzigingen, zoals bedoeld in artikel 6.15, derde lid, Wet ruimtelijke ordening, betreffen:

  • 1.

    een uitwerking en detaillering van de ramingen van kosten en opbrengsten;

  • 2.

    een aanpassing van deze ramingen met inachtneming van de in het exploitatieplan aangegeven methoden van indexering;

  • 3.

    een vervanging van de ramingen van de kosten door gerealiseerde kosten;

  • 4.

    andere niet-structurele onderdelen.

De structurele wijzigingen betreffen een samenvoeging van de fasen 2b-1 en 2b-2 in fase 2b. De subfasen 2b-1 en 2b-2 zijn een aantal jaren geleden ingesteld, omdat het de bedoeling was dat de subfasen door meerdere ontwikkelaars gerealiseerd zouden worden en qua fasering niet direct volgend op elkaar. Dat is echter niet meer aan de orde, omdat nu beide fasen door één ontwikkelaar worden ontwikkeld. Er kan daarom weer worden volstaan met één fase. Ook is de loopduur van het exploitatieplan met twee jaar verlengd, aangezien inmiddels gebleken is dat voor totaalrealisatie meer tijd nodig is. Voor fase 3b blijft de oorspronkelijke einddatum van het exploitatieplan van 2024 gehandhaafd.

Inzage

De 7e herziening van het exploitatieplan Geerpark ligt met ingang van 28 januari 2021 gedurende 6 weken ter visie in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van de 7e herziening is raadpleegbaar via onze website www.heusden.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan iedere belanghebbende gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in de 7e herziening van het exploitatieplan zijn aangebracht.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling. U kunt ook digitaal beroep instellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

De vastgestelde 7e herziening van het exploitatieplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn.

 

Naar boven