O P E N B A R E K E N N I S G E V I N G TOT HET NEMEN VAN EEN DEFINITIEF VERKEERSBESLUIT inzake het instellen van een zone met een snelheidsregime van 30 km per uur voor de woonwijk "Groeneveld" te Sluis.

Logo Sluis

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis maken bekend dat zij de volgende verkeersmaatregel nemen bestaande uit het instellen van een snelheidsregime van 30 km/u in de woonwijk “Groeneveld” te Sluis. Momenteel staat een maximum snelheid aangeduid van 50 km/u. Wij achten dit niet verkeersveilig en wensen de snelheid aan te passen naar 30 km/u.

Bij het instellen van deze zone is een goede wegindeling een vereiste. De wegenstructuur is in dit gebied geheel ingesteld op een lagere snelheid dan 50 km/u.

De belangen van de doorstroming van het verkeer; het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg / veiligheid etc. liggen ten grondslag aan dit verkeersbesluit.

Het krachtens artikel 24 B.A.B.W. vereiste advies van de politie is positief inzake dit besluit.

Rekening houdende met het vorenstaande stellen wij een snelheidsregime van 30 km/u in voor de woonwijk “Groeneveld” te Sluis.

Met betrekking tot deze verkeersmaatregel is een voorgenomen verkeersbesluit ingesteld. Dit is gepubliceerd op 28 oktober 2020. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingediend.

De maatregel zal worden aangeduid door de plaatsing van een verkeersbord A01-30 zb en A02- 30ze van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (R.V.V.-1990) bij de in- uitgang van deze woonwijk. De in- uitgang van de woonwijk ligt haaks op de Burg. Aernoudtsweg. Deze weg is een gebiedsontsluitingsweg met een 50 km-regime. Ingevolge de uitvoeringsvoorschriften van het B.A.B.W. moet de voorrangssituatie in dit geval aangeduid worden met de verkeersborden B-06 van Bijlage I van het R.V.V.-1990 en haaientanden op het wegdek. Een en ander zoals op de bijbehorende situatietekening is aangegeven.

Deze bekendmaking inclusief de situatietekening liggen met ingang van 27 januari 2021 zes weken ter inzage tijdens de openingsuren van het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Tijdens de periode van ter inzage legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld. Dit moet worden gericht aan de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

 

Oostburg, 27 januari 2021

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Sluis

Naar boven