Ontgrondingswerkzaamheden Logistiek Park Moerdijk

Logo Noord-Brabant

Logistiek Park Moerdijk te Moerdijk is voornemens om een vergunning in het kader van de Ontgrondingenwet aan te vragen voor de aanleg van de noodzakelijke waterbergingsmogelijkheden in de vorm van sloten en waterpartijen op het  logistiek park te Moerdijk. De totale ontgronding betreft een volume van 282.729 m3 met een totaal oppervlak van 163.309 m2.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en  categorie D 16.1 van de bijlage bij het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) is deze voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig

Dit houdt in dat het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, alvorens de aanvraag om een ontgrondingsvergunning in behandeling te nemen, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling aangegeven criteria. Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 26 januari 2021 tot en met 9 maart 2021 gedurende zes weken ter inzage bij de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant (ODZOB) te Eindhoven. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken kunt inzien verwijzen wij u naar de website van de bovenaan gehaalde omgevingsdienst. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Huijbregts (088) 369 0548.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van het uiteindelijke besluit, te weten de vergunning in het kader van de Ontgrondingenwet.

Naar boven