Vastgesteld wijzigingsplan ‘Coelhorsterlaan 10’

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9 a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het wijzigingsplan ‘Coelhorsterlaan 10’ op 19 januari 2021 ongewijzigd is vastgesteld.

 

Inhoud van het wijzigingsplan

In 2017 is de agrarische bestemming van het perceel Coelhorsterlaan 10 gewijzigd naar een woonbestemming. De bestaande boerderijwoning en de twee bijgebouwen op dit perceel zijn als ‘cultuurhistorisch waardevolle gebouwen’ aangemerkt. Aan de gemeente is toestemming gevraagd om de boerderijwoning te mogen splitsen in twee woningen en één bijgebouw te mogen verbouwen naar woning. Dit maakt bewoning en onderhoud van de cultuurhistorisch waardevolle gebouwen zowel praktisch als financieel haalbaar. Om dit mogelijk te maken heeft het college gebruik gemaakt van de bevoegdheid om het geldende bestemmingsplan te wijzigen. Het ontwerpwijzigingsplan heeft 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Daarom is het wijzigingsplan op 19 januari 2021 door het college ongewijzigd vastgesteld.

 

Procedure

Van vrijdag 29 januari tot en met donderdag 11 maart 2021 ligt het vastgestelde wijzigingsplan ‘Coelhorsterlaan 10’ ter inzage. Het wijzigingsplan kan worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00193-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. De stukken liggen tijdens de openingstijden van het Stadhuis ook ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1.

 

Vanaf vrijdag 29 januari tot en met donderdag 11 maart 2021 kunnen belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp- wijzigingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht is te vinden via www.raadvanstate.nl of via telefonisch via 070 426 44 26.

 

Het besluit van het college treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven