Gecoördineerde ontwerpbesluiten project Stakenborgakker

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat navolgende gecoördineerde ontwerpbesluiten met ingang van 28 januari 2021 - gedurende zes weken – gelijktijdig ter inzage liggen:

  • 1.

    ontwerpbestemmingsplan ‘Stakenborgakker’ (NL.IMRO.0858.BPstakenborgakk-ON01);

  • 2.

    ontwerpbesluit omgevingsvergunning (OV 20288);

  • 3.

    ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder ‘Stakenborgakker te Valkenswaard’.

 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Stakenborgakker’ biedt een juridisch-planologisch kader voor de momenteel braakliggende gronden tussen de adressen Stakenborgakker 3 en Stakenborgakker 19. Het plan biedt de basis voor de ontwikkeling van 16 rijwoningen en 3 vrijstaande woningen, alsmede voor de aanleg van (openbare) parkeerplaatsen en een groenstrook.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning ziet toe op de bouw van 16 (sociale) huurwoningen en is gebaseerd op de indieningsvereisten die volgen uit de Ministeriële regeling omgevingsrecht.

Besluit hogere grenswaarden

Via het besluit hogere grenswaarden worden voor de 19 beoogde woningen hogere grenswaarden krachtens artikel 83 van de Wet geluidhinder vastgesteld. De overschrijding van de voorkeursgrenswaarde bedraagt ten hoogste 8 dB ten gevolge van het verkeer op de Europalaan. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening in combinatie met de Coördinatieregeling gemeente Valkenswaard maken het mogelijk dat in bepaalde gevallen verschillende procedures voor één project gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding, de bekendmaking en de terinzagelegging van met elkaar samenhangende besluiten gelijktijdig plaatsvindt. Voor de te coördineren besluiten is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 Awb van toepassing.

Terinzagelegging

Voornoemde ontwerpbesluiten liggen met ingang van donderdag 28 januari 2021 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. De digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is vanaf 28 januari 2021 te raadplegen via de gemeentelijke website www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. De ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en hogere grenswaarden zijn eveneens digitaal in te zien via www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen.

In verband met de coronamaatregelen zijn de stukken niet dan wel beperkt in te zien via de (openbare) computers/schermen in het gemeentehuis, de bibliotheek of de dorpshuizen. Desgewenst kunnen de ontwerpbesluiten incl. bijbehorende stukken op uw verzoek – met inachtneming van de coronaregels – wel fysiek via een afspraak ingezien worden. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan kunt u hiervoor contact opnemen via het telefoonnummer 040-2083444 of per mail via fre.hamans@valkenswaard.nl.

Zienswijzen

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (van 28 januari 2021 tot en met 10 maart 2021) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze ten aanzien van één of meerdere ontwerpbesluiten naar voren te brengen.

U wordt verzocht om in uw brief aan te geven of uw zienswijze gericht is op het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad, terwijl zienswijzen op de andere ontwerpbesluiten gericht dienen te worden aan het college van burgemeester en wethouders. Voor alle zienswijzen per brief kunt u navolgende adressering aanhouden: postbus 10100, 5550 GA, Valkenswaard.

Tevens kunt u uw zienswijze ook digitaal indienen via www.valkenswaard.nl/zienswijze. Voor het digitaal indienen van een zienswijze dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Naast het indienen van een schriftelijke zienswijze, bestaat tot slot ook nog de mogelijkheid om op afspraak een zienswijze mondeling kenbaar te maken. Hiervoor kunt u telefonisch contact via 040-2083444 of per mail via fre.hamans@valkenswaard.nl

Valkenswaard, 27 januari 2021

Burgemeester en wethouder van Valkenswaard,

secretaris,

drs. W.J.S.A. Weeterings MBA

burgemeester,

drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven