Besluit van de inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport van 12 augustus 2021, nr. ILT-2021/49369, houdende wijziging van het Organisatie- en mandaatbesluit Inspectie Leefomgeving en Transport 2020 in verband met organisatiewijzigingen binnen de Inspectie Leefomgeving en Transport

ARTIKEL I

Het Organisatie- en mandaatbesluit Inspectie Leefomgeving en Transport 2020 wordt als volgt gewijzigd.

A

Artikel 7 komt te luiden:

Artikel 7. Volmacht personele aangelegenheden

Voor personele aangelegenheden wordt volmacht verleend aan uitsluitend de directeuren, afdelingshoofden en teamleiders.

B

De bijlage bij artikel 2, vijfde lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor het onderdeel Informatiepositie en programmamanagement wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Inspecteur-generaal

  • Afdeling Bureau IG-team.

2. In het onderdeel Omgeving en dienstverlening,onder Afdeling Vergunningverlening rail en luchtvaart, wordt ‘Team Luchtvaart infra en luchtruim’ vervangen door ‘Team Luchtruim, infra en drone operaties’.

3. In het onderdeel Omgeving en dienstverlening,onder Afdeling Vergunningverlening rail en luchtvaart, wordt ‘Team Luchtvaart techniek, operaties en vliegopleidingen’ vervangen door ‘Team Luchtvaart techniek en operaties’.

4. In het onderdeel Omgeving en dienstverlening,onder Afdeling Vergunningverlening leefomgeving en scheepvaart, wordt ‘Team scheepvaart binnendienst’ vervangen door ‘Team certificering binnenvaart en koopvaardij’.

5. In het onderdeel Toezicht en opsporing,onder Afdeling Toezicht marktordening, wordt na het onderdeel Team Producttoezicht 2 een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • Team Producttoezicht 3.

6. In het onderdeel Toezicht en opsporing,onder Afdeling Toezicht veilige mobiliteit wordt het onderdeel Team Luchtvaart operaties en SAFA vervangen door twee onderdelen, luidende:

  • Team Vliegtuigbemanningen en vluchtuitvoering

  • Team Luchtvaart specifiek.

7. In het onderdeel Publieke instituties en control, onder Afdeling Juridische zaken, wordt na het onderdeel Team bestuurlijke boete een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • Team Wob.

8. In het onderdeel Publieke instituties en control, onder Afdeling Control en advies, wordt ‘Team Bedrijfsvoeringsadvies en kaderstelling’ vervangen door ‘Team Processen en ketens’.

9. In het onderdeel Publieke instituties en control, onder Afdeling Services en ondersteuning, worden de onderdelen Team Personeel en processen en Team Bureau IG-team vervangen door een onderdeel, luidende:

• Team Human Resources Management.

10. In het onderdeel Publieke instituties en control wordt na Afdeling Flexpool een onderdeel toegevoegd, luidende: Afdeling Compliance en Quality.

ARTIKEL II

  • 1. Artikel I, onderdeel A, van dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2020.

  • 2. Artikel I, onderdeel B, van dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2020.

DE INSPECTEUR-GENERAAL LEEFOMGEVING EN TRANSPORT, J.A. van den Bos

TOELICHTING

Op 1 januari 2020 is de nieuwe organisatie van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gestart. In praktijk is gebleken dat er op een aantal plekken in de organisatie behoefte is aan verdere optimalisering van de structuur van de organisatie. Deze optimalisering heeft geleid tot enige wijziging van afdelings- en teamnamen en er zijn nieuwe afdelingen en teams bij gekomen.

Deze organisatiewijzigingen hebben gevolgen voor de structuur van de ILT zoals deze in de bijlage van het Organisatie- en mandaatbesluit Inspectie Leefomgeving en Transport 2020 is vastgelegd. Met dit besluit wordt de structuur van de ILT in overeenstemming gebracht met de organisatiewijzigingen.

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om artikel 7 van het Organisatie- en mandaatbesluit Inspectie Leefomgeving en Transport 2020 in overeenstemming te brengen met de gevolgen van de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren.

DE INSPECTEUR-GENERAAL LEEFOMGEVING EN TRANSPORT, J.A. van den Bos

Naar boven