Kennisgeving terinzagelegging ontwerpwatervergunning Windpark Caprice, Rijkswaterstaat

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat er officiële stukken ter inzage worden gelegd over Windpark Caprice.

Het betreft nu de terinzagelegging van de ontwerp-watervergunning (tweede tranche in de gecoördineerde vergunningverlening voor Windpark Caprice).

Procedure

Op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten is artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent onder meer dat de besluiten worden voorbereid en bekendgemaakt volgens de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Als onderdeel van die procedure wordt eerst een ontwerpbesluit bekendgemaakt, waartegen zienswijzen kunnen worden ingediend. Vervolgens wordt het definitieve besluit opgesteld.

Burgemeester en wethouders van Lingewaard zijn bevoegd de omgevingsvergunning te verlenen nu gedeputeerde staten van Gelderland het bevoegd gezag hebben overgedragen bij besluit van 2 juli 2019. Ook treden zij op als het coördinerend bestuursorgaan. Als gevolg hiervan verzorgen burgemeester en wethouders de kennisgevingen van de met elkaar samenhangende (ontwerp)besluiten en organiseren zij de behandeling van de eventueel tegen de ontwerpbesluiten ingebrachte zienswijzen. Rijkswaterstaat blijft de bevoegde instantie voor het verlenen van de watervergunning en behandeld de eventuele zienswijzen.

Wat ligt ter inzage

De ontwerpwatervergunning van Rijkswaterstaat.

Waar in te zien

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 26 augustus 2021 zes weken op afspraak ter inzage bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentehuis van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

Ook zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.lingewaard.nl/caprice en https://officielebekendmakingen.nl

Wanneer

De ontwerpwatervergunning ligt ter inzage vanaf 26 augustus 2021 tot en met woensdag 6 oktober 2021.

Reageren/een zienswijze indienen

Gedurende de inzageperiode kan een ieder een schriftelijke of mondelinge gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Hoe gaat het verder

De zienswijzen worden betrokken bij de vaststelling van de definitieve besluiten. Met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan. De definitieve besluiten worden opnieuw zes weken ter inzage gelegd.

Raad van State

Meer informatie over het instellen van beroep volgt in de kennisgeving over de definitieve besluiten.

Bemmel, 25 augustus 2021

Naar boven