Gemeente Amsterdam - voornemen voorbereiding bestemmingsplan - Buiksloterham 6e herziening

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het zuidelijke gedeelte van een ontsluitingsweg in Buiksloterham. Het plangebied ligt in Amsterdam-Noord aan de noordelijke IJ-oever in de zuidwestelijke hoek van Buiksloterham. Aan de noordzijde sluit het tracé bij de Papaverweg ter hoogte van de Waternethaven aan op het noordelijke tracé dat met het bestemmingsplan Buiksloterham 5e herziening planologisch mogelijk is gemaakt. Aan de zuidzijde is het plangebied begrensd door de Distelweg nabij de pontaanlanding.

De aanleiding voor deze voorgenomen herziening is dat het beoogde tracé van de ontsluitingsweg niet goed meer aansluit op het tracé, zoals dat in het bestemmingsplan Buiksloterham (2009) is beoogd en bestemd. Het tracé verschuift circa 35 meter in oostelijke richting. Door de verschuiving worden de huidige gemengde bestemmingen deels gewijzigd in een verkeersbestemming en vice versa. Dit bestemmingsplan voegt dan ook geen nieuwe functies of programma toe.

Dit is uitsluitend een kennisgeving van het voornemen dat wij een bestemmingsplan gaan voorbereiden. In dit stadium van de procedure liggen geen stukken ter inzage en is het niet mogelijk om zienswijzen naar voren te brengen of te adviseren.

In een later stadium zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd en op Ruimtelijke Plannen worden gezet onder nummer NL.IMRO.0363.N2005BPGST-OW01. Op dat moment wordt gelegenheid geboden tot het naar voren brengen van zienswijzen. Te zijner tijd wordt dat tijdig bekend gemaakt.

Amsterdam, 27 januari 2021

burgemeester en wethouders,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

 

Naar boven