Ontwerp-bestemmingsplan Enter Dorp herziening Stationsweg ong.

Logo Wierden

 

Roetgerink Mode heeft plannen om zijn onderneming uit te breiden. In 2006 zijn reeds conceptplannen gemaakt voor deze uitbreiding van de modezaak. Deze uitbreiding komt te liggen aan de Dorpsstraat 146 (dit is ten noordoosten van de huidige vestiging, hier ligt momenteel een tijdelijk parkeerterrein). Destijds werd gedacht aan een uitbreiding met een vloeroppervlak van 2.500 m2. Toentertijd is met de gemeente Wierden overeengekomen dat ten behoeve van de uitbreidingsplannen parkeerplaatsen aan de Krompatte op voorhand worden aangelegd en toegewezen aan deze uitbreiding. Zodoende is destijds de parkeerbehoefte voor een uitbreiding van 2.500 m2 reeds afgestemd en voltooid.

Door de tijd heen zijn de uitbreidingsplannen gewijzigd en zien de plannen nu op een uitbreiding met een vloeroppervlak van 2.700 m². Tevens zijn er conceptplannen om aan de Boerdijk 4 (ten zuidwesten van de huidige vestiging) een uitbreiding van de modezaak te realiseren. Deze uitbreiding gaat uit van een vloeroppervlak van 1.000 m².

Al met al zien de toekomstige uitbreidingsplannen toe op een toevoeging van een vloeroppervlak van 3.700 m². De parkeerbehoefte van een uitbreiding van 2.500 m² is in 2006 reeds voldaan en overeengekomen met de gemeente. Zodoende dient ten behoeve van de toekomstige uitbreidingsplannen nog te worden voorzien in de parkeerbehoefte van een uitbreiding van een vloeroppervlak van 1.200 m². Een uitbreiding van dergelijke omvang, kent een parkeerbehoefte van circa 40 parkeerplaatsen.

In het kader van, maar vooruitlopend op de beschreven toekomstige uitbreidingsplannen, is initiatiefnemer voornemens om op voorhand met een separate planologische procedure de (toekomstige) parkeervraag op te vangen. Reden hiervoor is enerzijds dat de uitbreidingsplannen nog definitief moeten worden uitgewerkt. Anderzijds wil initiatiefnemer dat op voorhand het onderdeel parkeren is afgedaan, voordat over wordt gegaan op de uitbreidingsplannen. Daarnaast ervaart initiatiefnemer dat rondom zijn modezaak op piekmomenten er sprake is van een hoge parkeerdruk, waardoor temeer de wens bestaat om de beschikbaarheid van de parkeergelegenheid ter plaatse op korte termijn te verbeteren.

Om te voorzien in extra parkeergelegenheid voor de toekomstige uitbreidingsplannen, is initiatiefnemer voornemens aan de Stationsweg (naast Stationsweg nr. 5) 47 parkeerplaatsen te realiseren. Ter plaatse wordt eveneens voorzien in een fietsenstalling. De parkeervoorziening bevindt zich op loopafstand (circa 500 meter) van de modezaak. De nieuwe parkeervoorziening dient uitsluitend te worden gebruik door de medewerkers van Roetgerink, waardoor de parkeerdruk rondom de modezaak afneemt en meer klanten dicht bij de modezaak kunnen parkeren. Hetgeen bevorderend is voor de modezaak en past binnen de toekomstige uitbreidingsplannen.

 

Namens Roetgerink Mode b.v. is in 2018 een principeverzoek ingediend om van het woonhuis aan de Boerdijk 4 een uitbreiding van de winkel van Roetgerink Mode b.v. mogelijk te maken. Op 12 juni 2018 is door het college van B&W onder voorwaarden positief besloten op dit principeverzoek (NOTA-18-09964). Eén van de voorwaarden uit dit principebesluit was het realiseren van 36 parkeerplaatsen in de nabije omgeving. Om te voldoen aan deze voorwaarde heeft initiatiefnemer een tweede principeverzoek ingediend. Hierin verzoekt initiatiefnemer om een parkeerterrein te realiseren op het kadastrale perceel beter bekend als Sectie L, nummer 00285 aan de Stationsweg ongenummerd (naast Stationsweg nr. 5). Dit principeverzoek is uitgewerkt in voorliggend ontwerp-bestemmingsplan.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 27-01-2021 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2019000015-ON01

). Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf 27-01-2021 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Wiezer en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven