Bekendmaking besluit ambtshalve gewijzigde watervergunning Koninklijke Scheldegroep B.V., Rijkswaterstaat

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Bij besluit van 28 juli 2021 is de vigerende vergunning ingevolge de Waterwet van Koninklijke Scheldegroep B.V. ambtshalve gewijzigd vanwege het inwerking treden van het ballastwaterverdrag. De wijziging houdt in dat het lozen van de afvalwaterstroom ‘ballastwater’ is gewijzigd in ‘ballastwater afkomstig van nationaal varende schepen of IMO gecertificeerde zeeschepen’.

De beoogde verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor de chemische en ecologische kwaliteit van watersystemen dan volgens de geldende vergunning reeds zijn toegestaan. Gelet op artikel 6.26, tweede lid, van de Waterwet is de aanvraag voorbereid met toepassing van afdeling 4.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht.

Terinzagelegging

De aanvraag, het besluit alsmede andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 11 augustus 2021 tot en met 22 september 2021 ter inzage bij Rijkswaterstaat Zee en Delta. Op verzoek kan Rijkswaterstaat u de stukken per e-mail toezenden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid, op voorafgaande afspraak, de stukken in te komen zien ter kantore van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. Voor beide verzoeken kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via de telefoon: 088-7974600.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de ter inzage legging een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a de hoofdingenieurdirecteur van Rijkswaterstaat Zee en Delta, ter attentie van afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken tijdens kantooruren contact opnemen via de telefoon: 088-7974600.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zee en Delta b/a hoofd Netwerkontwikkeling en Visie Rijkswaterstaat Zee en Delta J.T. Busstra

Naar boven