Kennisgeving ontwerpbesluit verlening watervergunning Esso Nederland B.V. Raffinaderij Rotterdam te Rotterdam, Rijkswaterstaat

Waterwet en Activiteitenbesluit milieubeheer

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft het voornemen om een watervergunning te verlenen aan Esso Nederland B.V. Raffinaderij Rotterdam gelegen aan de Botlekweg 121 in Rotterdam. De aanvraag heeft betrekking op het wijzigen van de vigerende lozingseis en analyse methode voor kwik, het vervangen van de CZV eis naar TOC eis, wijzigen van het waterverwerkingsbeleid en het brengen van stoffen in het oppervlaktewaterlichaam 3e Petroleumhaven in Rotterdam vanwege het gebruik van een hulpstof en het gebruiken van een voorbehandelingsinstallatie om vluchtige stoffen uit het afvalwater te halen.

Daarnaast bestaat het voornemen om een maatwerkvoorschrift te verlenen voor het gebruik van chemicaliën in koelwaterspui en lozing van huishoudelijk afvalwater in de 3e Petroleumhaven te Rotterdam.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 4 augustus 2021 tot en met 14 september 2021 ter inzage bij:

Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Boompjes 200 te Rotterdam. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om de stukken fysiek in te zien, kan dat als gevolg van de getroffen Corona-maatregelen uitsluitend op afspraak. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening (telefoon 06 549 020 02 of 06 512 668 85). Daarnaast kunt u de stukken digitaal opvragen via de hierboven vermelde nummers, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2020-00012012.

Zienswijzen

Een ieder kan zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen inbrengen gedurende de periode van terinzagelegging. Deze kunnen schriftelijk worden gestuurd naar Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht of mondeling na het maken van een afspraak via telefoonnummer 06 549 020 02 of 06 512 668 85.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, telefonisch bereikbaar onder de hierboven vermelde nummers.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, waarnemend hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid M. Runia

Naar boven