Bestemmingsplannen

Logo Steenwijkerland

Rectificatie gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Giethoorn

De gemeenteraad heeft op 1 september 2020 het bestemmingsplan Giethoorn gewijzigd vastgesteld. De wijziging heeft alleen betrekking op de verbeelding. Aan het perceel Zuiderpad 18 wordt een functie aanduiding 'specifieke vorm van recreatie - rondvaart- en botenverhuur' toegekend.

Op 17 oktober 2017 heeft de raad het bestemmingsplan 'Giethoorn' vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 29 mei 2019 heeft de Afdeling uitspraak gedaan. De Afdeling heeft het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan 'Giethoorn' vernietigd voor zover aan een deel van het perceel Zuiderpad 18 niet tevens de aanduiding 'specifieke vorm van recreatie - rondvaart- en botenverhuur' is toegekend.

De Afdeling geeft in haar uitspraak opdracht om een nieuw besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan te nemen voor het perceel Zuiderpad 18,waarbij de aanduiding 'specifieke vorm van recreatie- rondvaart- en botenverhuur' wordt opgenomen.

Er heeft een foutieve versie van het bestemmingsplan voor het perceel Zuiderpad 18 op www.ruimtelijkeplannen.nl gestaan. Deze versie liet ten onrechte een verbeelding zien, waarbij alleen sprake is van een aanduiding op gedeelte met een woonbestemming. Dit komt niet overeen met het hetgeen de raad besloten heeft. In lijn met het besluit van de raad moet ook op de bestemming `Tuin’ deze aanduiding verschijnen.

 

De stukken liggen van 27 januari t/m 9 maart 2021 ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.1708.Giethoorn-VA02.

Reageren?

T/m 9 maart 2021 kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen tegen het gewijzigd vastgestelde onderdeel.

Het bestemmingsplan en het besluit treden in werking op 10 maart 2021.Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven