Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoge Horst 47a, Groesbeek’

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Hoge Horst 47a, Groesbeek” gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan gaat over het realiseren van een functieverandering ter plaatse van de locatie Hoge Horst 47a in Groesbeek. In ruil voor het slopen van de voormalige agrarische bedrijfsgebouwen wordt er één bouwkavel voor een vrijstaande woning mogelijk gemaakt. Ook wordt de ontwikkeling landschappelijk ingepast.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoge Horst 47a, Groesbeek’ ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 26 januari 2021 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BPHOGEHORST47A-ONW1

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer T. van der Wielen, telefoonnummer 06 30 35 27 80. Let op: in verband met de coronamaatregelen kunnen de openingstijden van het gemeentehuis anders zijn. Kijk voor de actuele openingstijden op de gemeentelijke website.

Gelijktijdig met bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder, voor de realisatie van één vrijstaande woning die dit plan mogelijk maakt, gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. De terinzagelegging van dit ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken is apart bekendgemaakt via https://www.officielebekendmakingen.nl.

Zienswijzen

Een ieder kan binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Berg en Dal, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor meer informatie of het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met cluster Ruimte, telefoonnummer 14 024.

Groesbeek, 25 januari 2021

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. A. Fransen, teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling

 

Naar boven