Gemeente Heerlen – Ontwerpbestemmingsplan Aletta Jacobsstraat ONG.

Logo Heerlen

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 27 januari 2021, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan “Aletta Jacobsstraat ong.” voor een ieder ter inzage ligt. Het bestemmingsplan bestaat uit de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP030300W000008-0301 en ondergrond (o_ NL.IMRO.0917.BP030300W000008-0301.dxf).

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het desbetreffende perceel gelegen aan de Aletta Jacobsstraat heeft een oppervlakte van 408 m² en is gelegen in de buurt Onderste Caumer in de wijk Caumerveld, ten zuidoosten van het stadscentrum van Heerlen. Het desbetreffende perceel is de laatste bouwkavel in het doodlopend gedeelte van de Aletta Jacobsstraat in de richting van de Heesbergstraat. In deze straat zijn hoofdzakelijk vrijstaand-geschakelde woningen gelegen. Het perceel is thans onbebouwd. Om de nieuwe woning mogelijk te maken dient derhalve een nieuw bestemmingsplan met een passende juridische regeling te worden opgesteld.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken liggen van 27 januari 2021 tot en met 10 maart 2021 ter inzage. De stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie in het Parkstad Limburg Theater aan het Burgemeester van Grunsvenplein 145 op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de stukken alleen op afspraak inzien. Een afspraak om de stukken in te zien maakt u via telefoonnummer 14-045 of via de site van de gemeente https://www.heerlen.nl/afspraak.html.

Het ontwerp van het bestemmingsplan kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijke dan wel mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heerlen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van het Domein Ruimte, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van het bestemmingsplan Aletta Jacobsstraat ong.

Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, dient u contact op te nemen met de heer M. Linders van het team Beleid Ruimte (telefoonnummer 14-045). Ook voor verdere inhoudelijke vragen over het bestemmingsplan kunt u via dit nummer contact opnemen met de heer Linders.

 

Heerlen, 19 januari 2021

Burgemeester en wethouders van Heerlen

 

Naar boven