Melding voorgenomen concentratie Arvesta en Benfried, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/21/053031

Op 15 juli 2021 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet.

Hierin staat dat:

Arvesta B.V., Benfried B.V., Benfried International B.V. en Benfried Multigrow B.V. wil overnemen.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Arvesta B.V. is onderdeel van de Arvesta Groep, bestaande uit onder meer Alliance B.V. en SANAC B.V., welke ondernemingen actief zijn in de Nederlandse land- en tuinbouwsector. Alliance B.V. levert gewasbeschermingsmiddelen en is actief met de verkoop van en voorlichting over zaden, meststoffen en folies. SANAC B.V. is een toeleverancier voor de land- en tuinbouw in België en Noord-Frankrijk en levert een totaalpakket van gewasbescherming, plantenvoeding, zaden en benodigdheden voor land- en tuinbouw. De Arvesta Groep richt zich zowel op professionele land- en tuinbouwbouwers, als op particulieren (“groen” hobbyisten), maar ook tot veehouders, tuinliefhebbers, of thuisbakkers.

  • Benfried B.V., Benfried International B.V. en Benfried Multigrow B.V. vormen gezamenlijk de Benfried Groep, welke met name actief is als toeleverancier van (glas)tuinbouwbedrijven. De Benfried Groep is actief in de handel in, en de fabricage van, tuin(bouw)benodigdheden en levert aan tuinders en kwekers, hoveniers, wederverkopers en particulieren binnen en buiten Nederland. Daarnaast is de Benfried Groep actief in de productie, het verwerken, samenstellen en verkopen van steenwolproducten aan kwekers en tuinders.

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/21/053031 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, voor deze, B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven