Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 14 juli 2021 (kenmerk 3388992/21/DP&O), houdende wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met inrichting van de organisatie van de Programmadirecteur-generaal Ondermijning

De Minister van Justitie en Veiligheid;

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie, bedrijfsvoering en informatiesystemen rijksdienst;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid wordt gewijzigd als volgt:

A

Aan artikel 49a wordt, onder vernummering van het tweede lid tot het derde lid, een nieuw tweede lid toegevoegd, luidende:

  • 2. De programmadirecteur-generaal Ondermijning wordt bij de uitvoering van de hoofdtaken ondersteund door:

    • a. de programmadirecteur Criminele Geldstromen, tevens plaatsvervangend programmadirecteur-generaal;

    • b. de programmadirecteur Ondermijning.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 9 november 2020.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Dit besluit dient tot wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid (hierna: JenV). De programmadirecteur-generaal Ondermijning (hierna: DGO) is ingesteld voor een beperkte periode met een beperkt Organisatie- en formatierapport en zal voor de inrichting van de organisatie grotendeels leunen op de medewerkers van andere directoraten-generaal van het ministerie. De feitelijke omvang van de organisatie van DGO is daarom beperkt van omvang. Ondanks de beperkte omvang van de taken van de DGO, is het wenselijk gebleken om twee programmadirecteuren toe te voegen aan de organisatie. De programmadirecteur criminele geldstromen is verantwoordelijk voor de werkgroepen criminele geldstromen en het onderdeel drugs van het cluster ondermijningsbeleid. De programmadirecteur ondermijning is verantwoordelijk voor de werkgroep preventie en de onderdelen mainports, bestuurlijke aanpak en PPS van de werkgroep ondermijningsbeleid. Deze wijziging strekt daartoe.

De programmadirecteuren zijn verantwoordelijk voor het behalen van de hen opgedragen doelstellingen binnen de daarvoor beschikbare tijd en leggen verantwoording af aan de DGO. Bij de programmadirecteur Criminele geldstromen is de rol van plaatsvervangend DGO belegd.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven