Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, van 4 juli 2021, nr. IENW/BSK-2021/182051, houdende verhoging van de subsidieplafonds op grond van de Subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid industriële activiteiten voor het jaar 2021

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 8, eerste lid, van het Kaderbesluit subsidies I en M en artikel 4, derde lid, van de Subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid industriële activiteiten;

BESLUIT:

Artikel 1

De subsidieplafonds, bedoeld in artikel 4, derde lid, van de Subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid industriële activiteiten, worden voor het jaar 2021 voor project a, project b en project c vastgesteld op € 1.950.000,–, en voor project d vastgesteld op € 50.000,–.

Artikel 2

Het besluit van 15 januari 2021, nr. IENW/BSK-2020/259702, houdende vaststelling van de subsidieplafonds op grond van de Subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid industriële activiteiten voor het jaar 2021, wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na publicatie in de Staatscourant.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, S. van Veldhoven-van der Meer

TOELICHTING

De Subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid industriële activiteiten heeft als doel het ondersteunen van initiatieven die voldoende bijdragen aan blijvende versterking van de omgevingsveiligheid in Nederland ten aanzien van industriële activiteiten met gevaarlijke stoffen of risicovolle processen. De regeling vervalt met ingang van 1 oktober 2021.

Op grond van artikel 4, derde lid, van de Subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid industriële activiteiten worden ieder jaar de subsidieplafonds vastgesteld. Bij besluit van 15 januari 2021, nr. IENW/BSK-2020/2597021, is voor 2021 het subsidieplafond voor project a, project b en project c, vastgesteld op € 1.000.000 en is het subsidieplafond voor project d vastgesteld op € 0. Bij dit besluit wordt het subsidieplafond voor project a, project b en project c verhoogd tot € 1.950.000 en wordt het subsidieplafond voor project d verhoogd tot € 50.000. De aanleiding voor de verhoging van het subsidieplafond voor de projecten a, b en c is de overschrijding van het subsidieplafond door de reeds ingediende aanvragen en de verwachting dat nog meer aanvragen worden ingediend. De aanleiding voor de verhoging van het subsidieplafond voor project d is dat er meer belangstelling blijkt te zijn voor deze projectcategorie dan aan het begin van het jaar werd verwacht.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, S. van Veldhoven-van der Meer

Naar boven