Vastgesteld bestemmingsplan Grote vuurvlinder, gewijzigd beeldkwaliteitsplan en verleend besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 28 juni 2021 het bestemmingsplan Wolvega Grote vuurvlinder en het gewijzigd beeldkwaliteitsplan Lindewijk deelgebied 1 heeft vastgesteld. Daarnaast is het ontwerp besluit hogere waarde Wolvega Grote vuurvlinder verleend.

Situering

De locatie is gelegen aan de Grote vuurvlinder te Wolvega (Lindewijk). Het betreft de nieuwe adressen Grote Vuurvlinder 79 tm 93.

Bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan Wolvega Grote vuurvlinder worden 8 twee-onder-één-kapwoningen

mogelijk gemaakt daar waar volgens het oude planologisch regime, (bp Lindewijk deelgebied 1, vastgesteld 24 september 2018) 4 vrijstaande woningen mogelijk waren.

Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan Lindewijk deelgebied 1 is gewijzigd, zodat naast vrijstaande woningen ook twee-onder-één-kapwoningen woningen mogelijk zijn aan de Grote vuurvlinder.

Daarnaast is de plicht om een garage vrijstaand op het achtererf te bouwen aan de Lycklamaweg aangepast zodat onder voorwaarden ook een aangebouwde garage mogelijk is.

(Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan is geen bezwaar of beroep mogelijk)

Ontwerp besluit hogere waarde

Op basis van de ontheffingsgronden uit de Wet geluidhinder en Beleidsregel hogere waarde Wet geluidhinder gemeente Weststellingwerf is, ten behoeve van de realisatie van de 8 woningen, gebruik gemaakt van de bevoegdheid om een hogere geluidswaarde vast te stellen.

Terinzagelegging

De stukken liggen vanaf 7 juli 2021 voor een periode van 6 weken terinzage. In verband met de coronamaatregelen nodigen wij u uit de stukken digitaal in te zien. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een directe link naar de stukken wordt op de website van de Lindewijk geplaatst (www.lindewijk.nl).

Eventueel kunt u een afspraak maken om de stukken op het gemeentehuis in te zien. Neemt u in dat geval contact op met 0561-691234.

Mogelijkheid tot beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde beroep indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven