Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project A16 Rotterdam Besluit Watervergunning Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat

De toenmalige Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 29 juni 2016 het tracébesluit A16 Rotterdam vastgesteld. Dit tracébesluit voorziet in de nieuwe 11 km lange rijksweg die de A16 ter hoogte van het Terbregseplein verbindt met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Het tracébesluit A16 Rotterdam is op 1 augustus 2017 onherroepelijk geworden.

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen, ontheffingen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit A16 Rotterdam is onderstaand besluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het besluit (kenmerk D2021-06-003191) heeft betrekking op een watervergunning op grond van artikel 6.13 van de Waterwet in samenhang met de Keur van Schieland en de Krimpenerwaard.

Het besluit ten name van De Groene Boog Construction v.o.f. is op 14 juli 2021 afgegeven door het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard. Het betreft de definitieve inrichting van het watersysteem ‘Het Lage Bergse Bos’ in deelgebied 2 vanaf Bergweg-Zuid tot de Rottebandreef ten behoeve van de aanleg van de A16 in de gemeente Lansingerland.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in het beheergebied van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het betreft het verrichten van diverse ingrepen in het watersysteem, te weten:

  • het graven van nieuwe watergangen;

  • het wijzigen van bestaande watergangen;

  • het dempen van bestaande watergangen;

  • het aanbrengen van verhard oppervlak;

  • het aanleggen van natuurvriendelijke oevers;

  • het aanleggen van nieuwe duikers;

  • het verwijderen van bestaande duikers;

  • het aanpassen van bestaande duikers;

  • het aanleggen van nieuwe stuwen;

  • het aanbrengen van bruggen;

  • het wijzigen van toe- en afvoerroutes;

  • het in stand houden van afwijkende waterpeilen;

  • het aanpassen van peilgebiedsgrenzen.

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit en is op woensdag 14 juli 2021 aan de aanvrager bekendgemaakt.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 15 juli 2021 tot en met woensdag 25 augustus 2021 ter inzage op het kantoor van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

U kunt de stukken gedurende de inzagetermijn ook digitaal opvragen via vergunningen@hhsk.nl of via het telefoonnummer 010 – 453 73 00.

Hoe kunt u beroep instellen?

De volgende (rechts)personen kunnen vanaf donderdag 15 juli 2021 tot en met woensdag 25 augustus 2021 beroep instellen tegen het genoemde besluit:

  • a. Belanghebbenden.

  • b. Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend.

Beroep instellen doet u bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

of (voor burgers) via het Digitaal Loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Actuele informatie over in beroep gaan, vindt u op: www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, dat wil zeggen in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Tevens dient ten behoeve van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zo mogelijk, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht te worden overgelegd.

Op dit besluit is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven wat de beroepsgronden zijn. Na afloop van de beroepstermijn kunnen deze gronden niet meer worden aangevuld.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of (door burgers) via het Digitaal Loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, dat wil zeggen in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het nummer of kenmerk van het besluit;

  • de gronden van het verzoek (motivering).

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het besluit kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 010 – 453 73 00.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven