Besluit van de directeur-hoofdinspecteur van het Agentschap Telecom van 5 juli 2021 houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging voor het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De directeur-hoofdinspecteur van het Agentschap Telecom,

Gelet op artikel 19, eerste lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019;

Gelet op de artikelen 10:3, eerste lid, en 10:9 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging voor het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst van het artikel wordt de aanduiding ‘1.’ geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. Aan de juristen werkzaam bij de hoofdafdeling Juridische Zaken wordt, ieder voor zich, machtiging verleend tot vertegenwoordiging bij bestuursrechtelijke geschillen. Tevens zijn zij bevoegd om voor de behandeling van een geschil één of meer personen als medegemachtigde te introduceren.

B

In artikel 10 wordt na ‘coördinerend jurist,’ ingevoegd ‘en de Wob-coördinator van het Agentschap Telecom’.

C

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, vervalt ‘, met uitzondering van de bevoegdheden van het hoofd van de hoofdafdeling Juridische Zaken ten aanzien van aangelegenheden met betrekking tot de Wet telecommunicatievoorzieningen BES’.

2. Het derde lid vervalt.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Groningen, 5 juli 2021

A.T.A.J.B. van Dijk directeur-hoofdinspecteur van het Agentschap Telecom

Een belanghebbende kan tegen dit besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Agentschap Telecom, ter attentie van de afdeling Juridische Zaken, postbus 450, 9700 AL Groningen. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift wordt ondertekend door de indiener en bevat: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit, bijvoorbeeld door vermelding van het nummer en datum of door bijvoeging van een kopie van het besluit alsmede de gronden van het bezwaar.

TOELICHTING

De juristen van de hoofdafdeling Juridische Zaken werden in persoon gemachtigd voor de vertegenwoordiging bij de bestuursrechter. Met dit besluit worden alle juristen automatisch gemachtigd voor de vertegenwoordiging bij de bestuursrechter, hetgeen bijdraagt aan de transparantie. Dit besluit regelt tevens dat als zowel de coördinator Caribisch Nederland en het hoofd van de hoofdafdeling juridische zaken afwezig zijn, het plaatsvervangend hoofd van de hoofdafdeling Juridische Zaken bevoegd is. Met dit besluit wordt ook de Wob-coördinator van Agentschap Telecom bevoegd om Wob-verzoeken te behandelen en daarop te besluiten.

Naar boven