Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 1 juli 2021, nr. WJZ/21160041, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019 en wijziging van het Besluit mandaat en machtiging directeur COKZ inzake ontheffing van de verplichting bedoeld in artikel 2.40 van de Regeling dierlijke producten

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid vervallen de onderdelen r en s, onder vervanging van de puntkomma aan het slot van onderdeel q door een punt.

2. In het tweede lid vervalt onderdeel d onder verlettering van de onderdelen e tot en met h tot d tot en met g.

B

Aan artikel 5 worden, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel q door een puntkomma, onderdelen toegevoegd, luidende:

  • r. het nemen van besluiten en beslissingen en het verrichten van overige handelingen ten aanzien van medewerkers voor wie salarisschaal 1 tot en met 14 van paragraaf 6.3 van de CAO Rijk geldt, respectievelijk kandidaten voor functies waarvoor die salarisschalen gelden, betreffende:

    • 1°. het opleggen van straffen als bedoeld in hoofdstuk 15 van de CAO Rijk;

    • 2°. het met wederzijds goedvinden beëindigen van een arbeidsovereenkomst, voor zover dit gepaard gaat met een financiële regeling waarin een geldelijke tegemoetkoming wordt verstrekt, anders of hoger dan die, bedoeld in artikel 7:673, tweede lid, en 7:671b, achtste lid, van het Burgerlijk Wetboek;

  • s. het inschrijven van het kernministerie en zijn machtigingenbeheerders in een machtigingenregister als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten;

  • t. het verstrekken van ketenmachtigingen als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten door registratie in het machtigingenregister, op naam van het kernministerie of van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, aan andere agentschappen of aan publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen.

C

In de artikelen 6, achtste lid, en 24, derde lid, aanhef, vervalt ‘niet op personeelsaangelegenheden betrekking hebbende’.

D

In artikel 6, tiende lid, wordt ‘secretaris-generaal’ vervangen door ‘plaatsvervangend secretaris-generaal’.

E

Artikel 18 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid wordt als volgt gewijzigd:

a. In onderdeel ee wordt ‘secretaris-generaal’ vervangen door ‘plaatsvervangend secretaris-generaal’.

b. Er wordt, onder vervanging van de punt aan het eind van onderdeel ee door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • ff. het ondersteunen van de plaatsvervangend secretaris-generaal bij het verstrekken van ketenmachtigingen als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten door registratie in het machtigingenregister, op naam van het kernministerie of van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, aan andere agentschappen of aan publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen.

2. In het tweede lid vervallen de onderdelen a, f en g onder verlettering van de onderdelen b tot en met e tot a tot en met d en van de onderdelen h en i tot e en f.

F

Artikel 22, eerste lid, onderdeel c, komt te luiden:

  • c. voor het behandelen van bezwaarschriften, waaronder begrepen het nemen van beslissingen op bezwaarschriften waarvoor de secretaris-generaal niet bevoegd is, en het voeren van voorlopige voorziening procedures, inzake aangelegenheden met betrekking tot de Wet openbaarheid van bestuur, Wet hergebruik van overheidsinformatie en de Algemene verordening gegevensbescherming, met uitzondering van deze procedures over besluiten behorende tot het werkterrein van de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

ARTIKEL II

Het Besluit mandaat en machtiging directeur COKZ inzake ontheffing van de verplichting bedoeld in artikel 2.40 van de Regeling dierlijke producten wordt als volgt gewijzigd:

A

In de artikelen 1, 2, en 3, eerste lid, wordt ‘het Centraal orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel’ vervangen door ‘de Stichting Controle Orgaan Kwaliteits Zaken’.

B

In artikel 2 wordt na ‘instellen’ ingevoegd ‘en voeren’.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 1 juli 2021

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Naar boven