Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 2 juli 2021, nr. WJZ/ 21164111 tot wijziging van de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren in verband met een herstel van een onbedoeld vervallen verwijzing in de aanwijzing van beboetbare overtredingen

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 2.2, eerste en derde lid, van het Besluit handhaving en overige zaken Wet dieren;

Besluit:

ARTIKEL I

Het onderdeel over de Regeling diervoeders in de tabel in de bijlage bij de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren wordt als volgt gewijzigd:

1. De volgende rij wordt na de regel met het opschrift ‘Regeling diervoeders 2012’ ingevoegd:

Artikel 3

4.

2. De rij over artikel 31 vervalt.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 2 juli 2021

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot herstel van een abusievelijk vervallen onderdeel van de bijlage bij de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren. In die bijlage zijn de hoogtes vastgesteld van de bestuurlijke boetes die kunnen worden opgelegd voor overtredingen van bepalingen bij of krachtens de Wet dieren.

De regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 2 november 2019, nr. WJZ/ 19132632, tot wijziging van diverse regelingen op grond van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren en de Wet dieren ter uitvoering van verordening (EU) 2017/625 (Stcrt. nr. 6128511), regelde met het oog op de uitvoering van voornoemde verordening de intrekking van de artikelen 31 en 32 van de Regeling diervoeders (artikel VII, onderdeel C, van die wijzigingsregeling) en dientengevolge ook de verwijzingen naar de artikelen 31 en 32 in de hiervoor genoemde tabel over de bestuurlijke boetes in de Regeling handhaving en overige zaken Wet dieren (artikel IX, onderdeel C, onderdeel 2, van die wijzigingsregeling). Per abuis is evenwel in de intrekkingsopdracht ten aanzien van artikel 31 van de Regeling diervoeders de ‘1’ weggevallen, waardoor onbedoeld de verwijzing in de tabel naar artikel 3 van de Regeling diervoeders is komen te vervallen in plaats van artikel 31. Onderhavige wijzigingsregeling herstelt dit.

Aangezien het hier gaat om een technische correctie van een evidente zetfout in een wijzigingsregeling, is afgezien van een advies van de ATR en van het kabinetsbeleid inzake vaste verandermomenten.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Naar boven