Ontwerpbestemmingsplan Klazienaveen, Meridiaan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid

Logo Emmen

Van 7 juli tot en met 17 augustus 2021 kunt u het ontwerpbestemmingsplan Klazienaveen, Meridiaan (identificatienummer NL.IMRO.0114.2020012-B501) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Ontwerpbestemmingsplan Klazienaveen, Meridiaan

Het plan biedt het kader voor de bouw van 74 woningen in de sociale sector en de aanleg van 84 nieuwe parkeerplaatsen. De gedateerde appartementsgebouwen aan de woonstraten Meridiaan en Neptunusbaan worden vervangen door eigentijdse nieuwbouw voor sociale huurders. De bestaande gebouwen zijn reeds dan wel worden op afzienbare termijn door de woningcorporatie Lefier gesloopt. Eveneens wordt het parkeerterrein op de hoek verwijderd. De nieuwe appartementen aan de Meridiaan worden ontsloten met galerijen aan de achterzijde van de appartementenblokken evenals de hoofdentree. Aan deze zijde worden tevens de nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. Aan de Neptunusbaan komen vijf eengezinswoningen. Langs deze straat worden 4 langparkeerplaatsen aangelegd.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

De Wet geluidhinder beschermt gebouwen en terreinen tegen te veel lawaai van wegverkeer, een spoorweg of een industrieterrein. Gebieden zijn hiervoor ingedeeld in zones. Per zone is er een voorkeursgrens en een bovengrens voor de geluidshinder bepaald. De geplande woningen en appartementen hebben te maken met meer geluidshinder dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. In dit geval is industrielawaai de oorzaak van de geluidshinder. Wij mogen voor deze woningen en appartementen een hogere grenswaarde vaststellen. Daarom hebben wij het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden opgesteld.

 

Zienswijze

Gedurende de inzageperiode kunt u schriftelijk, mondeling of digitaal een zienswijze(n) opsturen naar het college van Burgemeester en wethouders. Wilt u mondeling uw zienswijze doorgeven? Maak dan een afspraak via 140591. Uw schriftelijke zienswijze(n) kunt u sturen naar het college van Burgemeester en wethouders, postbus 30001, 7800 RA te Emmen. Vermeld hierbij wel het zaaknummer 381745-2020 behorend bij het ontwerpbestemmingsplan dan wel het zaaknummer Z2021-002221 behorend bij het ontwerpbesluit hogere grenswaarde. Uw digitale zienswijze kunt u opsturen via gemeente.emmen.nl/zienswijze.

 

 

Naar boven