Ongewijzigd vastgestelde beheersverordening “Schoolweg tussen 29 en 31 te Overberg”

Logo Utrechtse Heuvelrug

De beheersverordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 juni 2021 de beheersverordening ‘Schoolweg tussen 29 en 31 Overberg’ ongewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.AMRschoolweg2931hz-BV01).

Wat houdt deze beheersverordening in?

Tussen de percelen Schoolweg 29 en 31 in Overberg ligt een onbebouwd perceel. In de beheersverordening voor de Schoolweg 29 en 31 bestond een bouwmogelijkheid voor de realisatie van 2 woningen. In de 1e herziening van de beheersverordening is de standaardregel opgenomen dat het maximum aantal woningen binnen de verschillende bestemmingen maximaal 1 mag bedragen, tenzij anders aangegeven. Bij de schoolweg 29 en 31 was de mogelijkheid van 2 woningen niet aangegeven. Om die reden is onbedoeld de situatie ontstaan dat geen twee-onder-een-kapwoning kan worden gebouwd. In de vastgestelde beheersverordening ‘Schoolweg tussen 29 en 31 Overberg’ is deze omissie hersteld naar de oude situatie van de 1e beheersverordening en is de bouw van 2 woningen planologisch weer toegestaan.

Hoe kunt u de beheersverordening inzien of raadplegen?

De vastgestelde beheersverordening (en de daarop betrekking hebbende stukken) zijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via:

de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Tegen de vaststelling van de beheersverordening is geen beroep mogelijk. De beheersverordening treedt in werking op 2 juli 2021.

 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven