Ontwerpbestemmingsplan "Woningbouw Raadhuisplein te Voerendaal" en kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Voerendaal

 

Burgemeester en wethouders van Voerendaal maken op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Woningbouw Raadhuisplein te Voerendaal" voor eenieder ter inzage ligt.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van 6 grondgebonden levensloopbestendige woningen op het perceel Raadhuisplein 3. De woningen hebben één bouwlaag en zijn twee aan twee geschakeld. De woningen worden ontwikkeld op het terrein van het voormalige Groene Kruisgebouw. Vanwege de overwegende bestemming ‘Maatschappelijk’ is het gebruik van de gronden voor woondoeleinden nu niet toegestaan. Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

 

Anterieure overeenkomst

Voor dit plan is een anterieure overeenkomst gesloten op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. In de anterieure overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over het gemeentelijk kostenverhaal, planschade en de wederzijdse verplichtingen.

 

Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer op 29 juni 2021 een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen dit ontwerpbestemmingsplan voor woningbouw op de locatie Raadhuisplein 3. Hieruit blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn. Daarom hoeft geen milieueffectrapport of milieueffectbeoordelingsrapport te worden gemaakt. Er kan dan ook worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Tegen dit besluit kunt u geen bezwaar en beroep indienen. U kunt hier wel op reageren in het kader van de nu voorliggende procedure van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Ter inzage en zienswijzen

Vanaf 2 juli tot en met 12 augustus 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken inclusief de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor eenieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien bij het Klantcontactcentrum van de gemeente aan het Raadhuisplein 1 te Voerendaal, afsluitend op afspraak (via telefoonnummer 045 - 575 33 99).

 

Het ontwerp is tevens elektronisch te raadplegen de via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpplan heeft identificatienummer: NL.IMRO.0986.BPRaadhuisplein-ON01.

 

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder overeenkomstig het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een schriftelijke of mondelinge zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

 

Tegen de anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren op grond van de Algemene wet bestuursrecht of de Wet ruimtelijke ordening worden ingediend.

 

 

Voerendaal, 1 juli 2021.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal

Naar boven