Ontwerpbestemmingsplan ‘De Bulkenaar’ en ontwerp-exploitatieplan “De Bulkenaar”

Logo Roosendaal

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 5 juli 2021 voor de duur van zes weken ter inzage ligt:

  • -

    het ontwerpbestemmingsplan ‘De Bulkenaar ( NL.IMRO.1674.2123BULKENAAR-0301)

  • -

    ontwerp-exploitatieplan De Bulkenaar;

Planinhoud

Het Bravis ziekenhuis heeft het voornemen om op één locatie een nieuw en modern regioziekenhuis te bouwen waar alle specialistische en klinische zorg, die nu over 2 locaties verdeeld is, in ondergebracht kan worden. Het gebied De Bulkenaar ligt in het hart van de regio en is daarmee een ideale locatie om dit nieuwe en moderne ziekenhuis te realiseren. Met de ontwikkeling van het Bravis ziekenhuis wordt een extra impuls aan de stad gegeven. De gemeente ambieert in het kader van dit voornemen de aanleg van een mooi en goed bereikbaar zorglandschap dat als een groen uitloopgebied tussen het bestaande woongebied van Tolberg en het nieuwe ziekenhuis fungeert. Het doel is het versterken en realiseren van de landschappelijke kwaliteiten van De Bulkenaar, zodat gezondheid, natuur en recreatie op een unieke manier met elkaar worden verbonden; een landschapspark. Om de bereikbaarheid van het ziekenhuis te garanderen wordt parallel aan de A58 een nieuwe verbindingsweg vanaf de Plantagebaan naar het ziekenhuis gerealiseerd. Dit bestemmingsplan regelt aldus deze voorgenomen ontwikkeling van het gebied De Bulkenaar, gelegen aan de zuidwestkant van Roosendaal tussen de A58 en de wijk Tolberg.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen (o.a. MER) en het ontwerp-exploitatieplan liggen met ingang van maandag 5 juli a.s. gedurende zes weken voor eenieder op de volgende wijze ter inzage:

Digitaal

Papieren versie

U kunt de papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan inzien op het tijdelijk stadskantoor Mariadal p/a Vincentiusstraat 7 te Roosendaal. Daarvoor moet u vooraf wel een afspraak maken met de heer P. van Kempen of de heer J. Verpaalen. U kunt hiervoor bellen met 140165. Ondanks de versoepelde maatregelen rondom het coronavirus vragen wij u hier toch terughoudend mee om te gaan.

 

 

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder naar aanleiding van dit ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-exploitatieplan naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan De Bulkenaar, zaaknummer 340730

In uw brief staan:

  • -

    Uw naam en adres

  • -

    Datum waarop u de zienswijze schrijft

  • -

    Vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan De Bulkenaar en/of het ontwerp-exploitatieplan De Bulkenaar’, met zaaknummer 340730.

  • -

    Waarom u een zienswijze schrijft

  • -

    Uw handtekening

U kunt er ook voor kiezen om een digitale zienswijze in te dienen. Hiervoor dient u de volgende link te gebruiken:

Voor burgers Zienswijze DigiD: https://mijn.roosendaal.nl/aanvragen/630/persoon/zienswijze

Voor organisaties/bedrijven Zienswijze eHerkenning: https://mijn.roosendaal.nl/aanvragen/630/organisatie/zienswijze

Als u uw zienswijze digitaal indient, kunt u via uw persoonlijke internetpagina de voortgang van de behandeling van uw zienswijze volgen. U kunt geen zienswijze indienen via e-mail.

De mogelijkheid bestaat om uw zienswijze mondeling tijdens een op woensdag 15 september a.s. te houden hoorzitting toe te lichten. U dient dan wel in de zienswijze nadrukkelijk aan te geven dat u hiervan gebruik wilt maken. U ontvangt dan een separate uitnodiging met de nodige informatie.

 

Roosendaal, 2 juli 2021

Naar boven