Ontwerpbestemmingsplan III Binnenstad (VDMA-terrein), besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling en ontwerp vaststelling hogere grenswaarden

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 1 juli 2021 ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan III Binnenstad (VDMA-terrein); 

  • 2.

    het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit;

  • 3.

    het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid.

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan

Het VDMA-terrein ligt in het centrum van de gemeente en wordt in grote lijnen begrensd door de Vestdijk, de Raiffeisenstraat en aan de oostzijde grenst het aan de achtertuinen van de woningen aan de Tramstraat.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van het VDMA-terrein. Het plan omvat de ontwikkeling van maximaal 750 woningen en maximaal 33.900 m² BVO andere functies. Bestaande bebouwing in het plangebied blijft gedeeltelijk behouden.

  • 2.

    Vormvrije m.e.r-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Eindhoven hebben op 22 juni 2021 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het realiseren van woningen en andere functies op het VDMA-terrein (het plangebied zoals hierboven omschreven). Uit de opgestelde aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben. Het opstellen van een milieueffectrapport is dan ook niet noodzakelijk.

  • 3.

    Ontwerpbesluit hogere waarden geluid

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om hogere waarden vast te stellen voor het gebied. Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting toestaat.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan III Binnenstad (VDMA-terrein), het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit en het ontwerp van het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met ingang van donderdag 1 juli 2021 tot en met woensdag 11 augustus 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80378-0201 

De bronbestanden zijn beschikbaar via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Zienswijze bestemmingsplan

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Zienswijze hogere waardenbesluit

Tijdens de genoemde termijn kan een belanghebbende een zienswijze indienen op het voorgenomen besluit tot vaststellen van de hogere grenswaarden. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Zienswijze vormvrije m.er.-beoordelingsbesluit

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u inbrengen als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen deze betrekking heeft.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (uitsluitend telefonisch vanwege het Coronavirus) dan dient u vóór 4 augustus 2021 een afspraak te maken met mw. I. Verbunt, telefoonnummer (040) 238 2670.

Eindhoven 30 juni 2021

Naar boven