Gemeente West Betuwe - ontwerpbesluit verlening omgevingsvergunning uitgebreide procedure en m.e.r.-beoordelingsbesluit – realisatie van een zonnepark - Golfclub The Dutch, Spijk

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 1 juli 2021 ligt gedurende zes weken opnieuw ter inzage het ontwerpbesluit, met daarbij het m.e.r. beoordelingsbesluit, voor het verlenen van een omgevingsvergunning (uitgebreide Wabo-procedure) voor het realiseren van een tijdelijk zonnepark op de een onbebouwd perceel van ca. 37 ha. tussen de Haarweg en de A15 in Spijk.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Het bouwplan betreft de aanleg van een zonnepark voor een periode van maximaal 25 jaar. Eerder, vanaf 22 oktober tot en met 2 december 2020, heeft ten behoeve van dit bouwplan reeds een ontwerpbesluit ter inzage gelegen. Er zijn toen zienswijzen ingediend tegen het voornemen de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Gebleken is dat de in het najaar van 2020 ter inzage gelegde stukken incompleet waren. Zo ontbrak bijvoorbeeld een helder beeld van de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Nu de stukken thans wel compleet zijn, is besloten de procedure opnieuw te starten met de terinzagelegging van het ontwerpbesluit met alle benodigde onderliggende stukken.

m.e.r.-beoordelingsbesluit

Een onderdeel van de beoordeling van het bouwplan is een toets aan het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r). Hiervoor heeft de aanvrager een aanmeldnotitie laten opstellen. De aanmeldnotitie voldoet aan de eisen die genoemd zijn in artikel 7.16, lid 2 en 3 van de Wet milieubeheer. Er worden geen belangrijke nadelige effecten voor het milieu voorzien die een Milieueffectrapportage noodzakelijk maken. Dit is ook de conclusie van de aanmeldnotitie.

Op grond van artikel 7.17 lid 1 van de Wet milieubeheer (Wm) heeft het bevoegd gezag besloten dat voor het verlenen van de omgevingsvergunning voor het realiseren van het zonnepark geen Milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld.

Raadplegen ontwerpstukken

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en alle daarbij behorende stukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpstukken hebben het plan-identificatienummer NL.IMRO.1960.SPIzonparkthedutch-ONT2.

De ter inzage gelegde ontwerpstukken kunt u vanaf donderdag 1 juli 2021 tot en met woensdag 11 augustus 2021 verder op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis van West Betuwe, tijdelijk bezoekadres Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt de ODR via telefoonnummer (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Wilt u reageren op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het m.e.r.-beoordelingsbesluit?

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 11 augustus 2021) kan een ieder een gemotiveerde schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar het college van B&W van West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe, telefoonnummer (0345) 728800.

 

Naar boven