Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Stokkumerweg ong. Markelo" en beeldkwaliteitsplan "Woningbouw Stokkum".

Logo Hof van Twente

Op 22 juni 2021 heeft de raad van de gemeente Hof van Twente het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Stokkumerweg ong. Markelo" en het beeldkwaliteitsplan "Woningbouw Stokkum" ongewijzigd vastgesteld.

Aan de Stokkumerweg in het buurtschap Stokkum bevindt zich een onbebouwd agrarisch perceel. Initiatiefnemer is voornemens om ter plaatse een tiental woningen te realiseren. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is het noodzakelijk de agrarische bestemming om te zetten naar een passende woonbestemming noodzakelijk. Daarom is deze herziening van het bestemmingsplan opgesteld.

De vastgestelde plannen liggen van 1 juli 2021 tot en met 11 augustus 2021 voor een ieder ter inzage en is in te zien:

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Hiermee wordt het bestemmingsplan geschorst.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit pas in werking als op dat verzoek is beslist.

Tegen de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente maken op grond van de Wet geluidhinder bekend dat zij op besloten hebben een hogere grenswaarde (geluid) vast te stellen voor de locatie Stokkumerweg ong. in Markelo.

Deze beschikking ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ter inzage:

• tijdens openingstijden in het gemeentehuis Hof van Twente, de Höfte 7 te Goor;

• op onze website www.hofvantwente.nl/ruimtelijkeplannen;

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit pas in werking als op dat verzoek is beslist.

30 juni 2021.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven