Gemeente Maastricht, tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Maastricht Noordwest, DELAlocatie’ en het besluit hogere waarde(n) ingevolge de Wet geluidhinder.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken de tervisielegging van de volgende stukken bekend:

  • 1.

    het op 22 juni 2021 vastgestelde bestemmingsplan 'Maastricht Noordwest, DELAlocatie'. Ten opzichte van het ontwerp hebben geen wijzigingen plaatsgevonden. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

  • 2.

    het besluit van 21 juni 2021 betreffende de hogere waarde(n) ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) ‘DELALocatie Symphoniesingel/Papyrussingel'.

Over het bestemmingsplan

Voor de betreffende locatie, kadastraal bekend als gemeente Maastricht, sectie L, nummer 3245 en gedeeltelijk gemeente Maastricht, sectie L, nummer 3684, is door de vaststelling van het bestemmingsplan “Maastricht Noordwest, DELAlocatie” de regeling in het bestemmingsplan “Maastricht Noordwest” vervangen. Het bestemmingsplan Maastricht Noordwest, DELAlocatie””vormt nu voor deze percelen het toetsingskader.

Over de hogere waarde

De hogere waarde voor het wegverkeerslawaai is verleend ten behoeve van het bouwen van een (bedrijfs)woning op het adres Papyrussingel ongenummerd te Maastricht. Het dossier is bekend met referentienummer 2021.09429.

Inzien:

Met ingang van donderdag 1 juli 2021 2019 tot en met donderdag 12 augustus 2021 liggen het vaststellingsbesluit met de bijbehorende stukken ter inzage aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht.

Bent u niet in de gelegenheid om het plan digitaal in te zien of heeft u hulp nodig? Maak dan een afspraak bij het GemeenteLoket. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043.

Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpDelalocatie-vg01

Het besluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder is in te zien als bijlage bij de bekendmaking op www.officielebekendmakingen.nl

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn vangt een dag na de terinzagelegging aan. Binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd – van vrijdag 2 juli 2021 tot en met donderdag 12 augustus 2021 – kunt u beroep instellen als u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als het besluit dat ter inzage ligt rechtstreeks gevolgen voor u, uw bedrijf of organisatie heeft. U dient uw beroepschrift te voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep, indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een van de volgende wijzen:

Alleen degene die beroep heeft ingediend kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Meer informatie over het indienen van beroep of voorlopige voorziening treft u aan op de volgende website:

https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/hoger-beroep/

Inwerkingtreding

De dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij

binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 30 juni 2021.

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, a.i. W. Rutten

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven