Beschikking omgevingsvergunning, uitgebreide voorbereidingsprocedure, Zwarteweg 101 in Oosterwolde Gld

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het vervangen van een woonhuis en het bouwen van een bijgebouw op het adres Zwarteweg 101 in Oosterwolde. De vergunning is gevraagd en verleend voor het bouwen (artikel 2.1 lid 1 sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voor het aanleggen van verharding (2.1 lid 1 onder b van de Wabo) en voor het afwijken van het bestemmingsplan (2.1 lid 1 sub c wabo). Om van het bestemmingsplan af te wijken maakt ons college gebruik van de bevoegdheid van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 3 van de Wabo. Het zaaknummer van de vergunning is 0269202000644.

 

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunningen (afwijking bestemmingsplan)

De ontwerpbeschikking is op 4 mei 2021 gepubliceerd in de plaatselijke Huis aan Huis en de Staatscourant en heeft vanaf 5 mei 2021 zes weken ter inzage gelegen. Er is geen zienswijze ontvangen tijdens de ter inzagetermijn. De omgevingsvergunning is ten opzichte van het ontwerp niet inhoudelijk gewijzigd.

 

Definitieve beschikking omgevingsvergunning (afwijking bestemmingsplan)

De definitieve beschikking en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 30 juni 2021 tot en met woensdag 11 augustus 2021 ter inzage. Vanwege corona kunt u de betreffende stukken tijdens openingstijden alleen op afspraak inzien in het gemeentehuis in Oldebroek. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl. In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd. De stukken zijn echter ook digitaal beschikbaar via een verzoek aan vergunningen@oldebroek.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze digitale opties hebben de voorkeur van de gemeente.

 

Beroep omgevingsvergunning

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht is het mogelijk om beroep in te stellen tegen deze omgevingsvergunning. Dit kan binnen zes weken vanaf de dag na de terinzagelegging van het besluit bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

Een beroepsschrift kan worden ingediend door:

- Belanghebbenden;

- niet-belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit

- niet-belanghebbenden die verschoonbaar niet of te laat zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit

In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

 

Het college van de gemeente Oldebroek,

 

Oldebroek, 29 juni 2021

Naar boven