Rectificatie: Ontwerp-omgevingsvergunning (11023138) voor de realisatie van 15 recreatieappartementen in 3 logiesgebouwen op het adres Leons 11 te Leons

Logo Leeuwarden

Van 1 juli 2021 tot en met 11 augustus 2021 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning voor dit plan met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

De aanvraag omgevingsvergunning voorziet in de realisatie van drie logiesgebouwen met vijftien recreatieappartementen, ter vervanging van bestaande bedrijfsbebouwing op het perceel Leons 11 te Leons. Eén gebouw (blok 3) wordt binnen het bestaande bebouwingscluster achter de huidige stelpboerderij gebouwd. De twee andere gebouwen (blok 1 en 2) worden in een nieuw bebouwingscluster gesitueerd. Deze twee gebouwen worden op agrarische bestemde gronden gebouwd. Door twee gebouwen in een nieuw bebouwingscluster te plaatsen ontstaat het ruimtelijk beeld van twee kleinschalige boerenerven in plaats van één grootschalig erf met een aaneengesloten bebouwingsbeeld. De bestaande bebouwing heeft een bouwhoogte van circa 6 meter. De nieuwe bebouwing bestaat uit volumes met een lage gootlijn, een steile kap en een bouwhoogte van 9 tot 11 meter.

De aanvraag omgevingsvergunning is in strijd met het ter plekke geldende bestemmingsplan ‘Bûtengebiet’, aangezien de bestemming ‘Bedrijf’ en ‘Agrarisch’ niet voorziet in de bouw van recreatieappartementen.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden. Vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak. Neem hiervoor contact op met ons callcenter via telefoonnummer 14058. Het dragen van een mondkapje is in het gemeentehuis verplicht. Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode: NL.IMRO.0080.01002OGV32-OW01 of

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders.

      Vermeld in uw brief/mail:

      • ontwerp-omgevingsvergunning voor de realisatie van 15 recreatieappartementen in 3 logiesgebouwen op het adres Leons 11 te Leons

      • waarom u een zienswijze indient

      • de datum

      • uw naam en adres

      • in geval van een brief uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven