Ontwerpwijzigingsplan Leeuwarden – Eeskwerd

Logo Leeuwarden

Van donderdag 1 juli tot en met woensdag 11 augustus 2021 ligt het ontwerpwijzigingsplan Leeuwarden – Eeskwerd ter inzage.

Plangebied

Het plangebied ligt tussen de weg Eeskwerd aan de westkant en de Dokkumer Ee aan de oostkant. Ten zuiden van het plangebied staat het gebouw van de roeivereniging. De begrenzing van het plangebied is afgestemd op de aanduiding 'wro-zone - wijzigingsgebied' in het geldende bestemmingsplan 'Bilgaard, Leeuwarder Bos en omgeving'.

Ontwikkeling

Het voornemen is om 36 grondgebonden woningen te realiseren. Voorheen heeft op deze locatie een flatgebouw gestaan. De gronden hebben in de huidige situatie een openbare groene invulling. De ontwikkeling voor woningbouw is mogelijk op basis van de wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van wonen, die is opgenomen in het geldende bestemmingsplan.

In het wijzigingsplan is het ontwerp voor dit gebied vertaald naar de bestemmingen ‘Wonen’, ‘Groen’ en ‘Verkeer – Verblijfsgebied’. Er zijn 9 bouwvlakken opgenomen voor de kwadrantwoningen (4 woningen gebouwd in een vierkant). Daaromheen is een kleine strook voor het erf bij de woningen opgenomen en verder is de bestemming hoofdzakelijk ‘Groen’. Uitzondering daarop zijn de parkeerkoffers, die in de parkeerbehoefte voor dit plan voorzien, met de bestemming ‘Verkeer – Verblijfsgebied’.

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Reageren

In de periode waarin het ontwerpwijzigingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders.

      Vermeld in uw brief/mail:

      • ontwerpwijzigingsplan Leeuwarden – Eeskwerd

      • waarom u een zienswijze indient

      • de datum

      • uw naam en adres

      • in geval van een brief uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven