Vastgesteld Wijzigingsplan Leemwierde

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college in zijn vergadering van 22 juni 2021 het Wijzigingsplan Leemwierde heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigde vastgestelde wijzigingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 1 juli 2021gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 11 augustus 2021).

Wat houdt het plan in?

Met het wijzigingsplan wordt de bouwvan maximaal40 (senioren) woningen in twee kleinere appartementengebouwen (huur en koop) en een zorggebouw mogelijk gemaakt. Hiermee is uitvoering gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid die in het bestemmingsplan De Wierden uit 2014 is opgenomen. De wijzigingsbevoegdheid was bedoeld om extra woningbouw en maatschappelijke voorzieningen mogelijk te maken.

Tegen het ontwerp wijzigingsplan is één zienswijze ontvangen. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassingen van het wijzigingsplan. Wel was het nodig nog enkele ambtelijke wijzigingen door te voeren. Daarom is het wijzigingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het gaat om de volgende aanpassingen: het bouwvlak voor gebouw C is aan de linkerzijde ca. 1.5 m opgerekt zodat het gebouw binnen het bouwvlak past; op de verbeelding zijn aanduidingen aangebracht, zodat duidelijk is waar een dove gevel gerealiseerd moet worden; de parkeernormen zijn vervangen door de in oktober 2020 vastgestelde nieuwe Nota Parkeernormen; informatie over de positie en aantallen parkeerplaatsen is verwerkt in de toelichting van het wijzigingsplan.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 1 juli 2021 tot en met woensdag 11 augustus kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift wijzigingsplan Leemwierde. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

In verband met de Coronacrisis is het vastgestelde bestemmingsplan alleen digitaal beschikbaar.

De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien via de landelijke website

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0034.WP1N01-vg01

De bestanden van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://digitaleplannen.nl/0034/607AD6C3-B446-4B35-BECB-1F6E4E6B470B/

Voor vragen over het vastgestelde bestemmingsplan of hulp bij het inzien, kunt u terecht bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 14036.

 

 

Naar boven