omgevingsvergunning Lange Nieuwstraat 101 Schiedam

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat op 1 juni 2021 een omgevingsvergunning is verleend voor de bouw van een carport/fietsenberging op de locatie Lange Nieuwstraat 101.

Aanleiding

Het bouwplan is op een aantal onderdelen niet in overeenstemming met het bestemmingsplan ‘Binnenstad 2014’. Op grond van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo kan een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan worden verleend indien de activiteit, blijkens een goede ruimtelijke onderbouwing, niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Hiervan is in dit geval sprake.

Verklaring van geen bedenkingen

De gemeenteraad van Schiedam heeft op 28 januari 2020 een ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, eerste lid van deze algemene verklaring. Aangezien geen sprake is van één van de in artikel 3 genoemde uitzonderingen kan in dit geval gebruik worden gemaakt van de ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’.

Beroep

Tegen het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning kan binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend, of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn. Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

De beschikking treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam.

De omgevingsvergunning en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf heden ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. Op verzoek kunnen de stukken digitaal worden toegezonden.

Nadere informatie

Geïnteresseerden kunnen over het bovenstaande en voor inzage in (archief-)stukken nadere informatie verkrijgen bij het omgevingsloket, Stadserf 1, telefoonnummer 14 010. Let op! Langskomen aan de balie? Dit kan alleen op afspraak.

 

Schiedam, 30 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Schiedam

 

C.E. Bos, secretaris

C.H.J. Lamers, burgemeester

Naar boven