Besluit van de Raad van Bestuur van Zorginstituut Nederland van 22 juni 2021 (kenmerk 2021021806), tot intrekking van de beleidsregel Toetsingskader kwaliteitsstandaarden, informatiestandaarden en meetinstrumenten 2015

De Raad van Bestuur van Zorginstituut Nederland,

Gelet op artikel 66b, tweede lid, van de Zorgverzekeringswet;

Besluit:

ARTIKEL I

De beleidsregel Toetsingskader kwaliteitsstandaarden, informatiestandaarden en meetinstrumenten 2015 wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2021.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Voorzitter Raad van Bestuur S. Wijma

TOELICHTING

Met ingang van 1 juli 2021 treedt de Wet financiële toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden in werking.

Met de inwerkingtreding van deze wet worden de kwaliteitstaken van Zorginstituut Nederland verplaatst van de Zorgverzekeringswet naar de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. De verplichting om het Toetsingskader voor de beoordeling van kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten in een beleidsregel neer te leggen, komt te vervallen. Daarom wordt met dit besluit de beleidsregel Toetsingskader kwaliteitsstandaarden, informatiestandaarden en meetinstrumenten 2015 ingetrokken.

Vanaf de inwerkingtreding van deWet financiële toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden hanteert het Zorginstituut het nieuwe Toetsingskader kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten (versie 3.0). Het Toetsingskader kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten (versie 3.0) wordt in rapportvorm op de website Zorginzicht gepubliceerd (www.zorginzicht.nl/ondersteuning/toetsingskader).

Voorzitter Raad van Bestuur S. Wijma

Naar boven