Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Elspeet

Logo Nunspeet

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 juni 2021 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Elspeet gewijzigd heeft vastgesteld.

 

I nhoud bestemmingsplan

De gemeente Nunspeet is voornemens een kleinschalig bedrijventerrein te realiseren ten zuiden van de kern Elspeet. Het bestemmingsplan maakt de transformatie tot een kleinschalige bedrijventerrein planologisch mogelijk.

Het plangebied wordt ontsloten op de Uddelerweg ten zuiden van de aanwezige supermarkt. Het plangebied omvat agrarische gronden gelegen tussen de Uddelerweg aan de westzijde en de Heetkamp aan de zuid- en oostzijde. Verder zijn onderdeel van het plangebied het perceel Diepeweg 20 te Elspeet en het agrarische bedrijf aan de Apeldoornseweg 80 te Elspeet. Dit bestaande agrarische bedrijf wordt beëindigd en de aanwezige agrarische bebouwing wordt gesaneerd.

Inzage stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van woensdag 30 juni 2021 tot en met dinsdag 10 augustus 2021 voor een ieder ter inzage in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen zijn opgenomen in de Zienswijzenota en het raadsbesluit. Het raadsvoorstel, de Zienswijzennota bestemmingsplan Bedrijventerrein Elspeet en het raadsbesluit kunt u raadplegen via de website, onder het kopje 'Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein Elspeet'.

Geen exploitatieplan

De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Instellen beroep

Met ingang van woensdag 30 juni 2021 tot en met dinsdag 10 augustus 2021 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daartoe dient naast het instellen van beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het adres van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet, telefoonnummer (0341) 25 99 11.

 

Naar boven