Bekendmaking van voorlopige aanwijzing van percelen gelegen binnen de gemeente Lochem ingevolge artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten

Logo Lochem

Burgemeester en wethouders van Lochem maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 24 juni 2021 (ingevolge artikel 6 van de Wvg) hebben besloten om voorlopig percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

Het gaat hierbij om gronden gelegen in de plangebieden Gorssel Noord-Oost, Gorssel Zuid, Eefde Noord, Eefde Zuid, Laren Noord, Laren West, Laren Zuid, Epse Waterdijk-West, Harfsen West, Harfsen Lochemseweg-Noord, Lochem West De Elze e.o., Lochem Zuid Tusselerveen, Lochem Zuid Lange Voren, Lochem Oost, Barchem Oost en Barchem Zuid-Oost, alle gemeente Lochem. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekeningen met daarbij behorende lijsten van percelen met aanduidingen, een en ander naar de stand van de openbare registers van het kadaster per 7 mei 2021.

 

De percelen zijn niet eerder betrokken geweest bij een aanwijzing ingevolge de Wvg.

 

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking op 30 juni 2021, de dag na publicatie in de Staatscourant, en geldt voor 3 maanden.

Stukken ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders van 24 juni 2021 met bijbehorende stukken liggen vanaf 30 juni 2021, gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie op het gemeentehuis Hanzeweg 8 in Lochem. Vanwege de coronamaatregelen kan dit uitsluitend op afspraak. Hiervoor kunt u bellen met de heer D. Hana, telefoon (0573) 289 222.

Gevolgen

Het besluit van burgemeester en wethouders heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 van de Wvg van toepassing is verklaard. De aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Lochem te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is. De eigenaren en de zakelijk gerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van Burgemeester en wethouders kan door belanghebbenden vanaf 30 juni 2021 gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Een bezwaarschrift kan worden gericht aan burgemeester en wethouders van Lochem, postbus 17, 7240 AA Lochem.

 

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van bezwaar.

 

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien deze van mening is dat onverwijlde spoed (gelet op de belangen) dat vereist. Het verzoekschrift kan worden gericht aan de rechtbank Gelderland, Sector Bestuursrecht t.a.v. de edelachtbare voorzieningenrechter, postbus 9008, 7200 GJ Zutphen, bestuursrecht.vv.gld@rechtspraak.nl.

Zienswijzen

Binnen drie maanden na dagtekening van het besluit van burgemeester en wethouders dient de raad van de gemeente Lochem de voorlopige aanwijzing van de percelen te bestendigen .

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad van de gemeente Lochem te nemen besluit tot aanwijzing van de percelen, kunnen belanghebbenden (gelet op artikel 4:8 van de Awb) tot en met 11 augustus 2021 schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen. Het concept raadsvoorstel en raadsbesluit liggen samen met het besluit van burgemeester en wethouders ter inzage.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de raad van de gemeente Lochem, postbus 17, 7240 AA Lochem. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer D. Hana, telefoon (0573) 289 222.

Lochem, 29 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Lochem

De secretaris, de burgemeester,

R. Starke S.W. van ’t Erve

Naar boven